L’associació de veïns Calella Centre demana més policia per garantir la seguretat ciutadana

2020-09-14T19:39:37+01:0014/09/2020|

  • L’associació presentarà precs i preguntes al pròxim ple municipal. Volen que els seus actes tinguin més repercussió, per això estan pensant en noves idees. Ara per ara, els preocupa la seguretat i els efectes de la crisi sanitària.

L’associació de veïns Calella Centre presentarà diversos precs i preguntes en el pròxim ple municipal, que se celebrarà demà. D’una banda, exposen la sensació d’inseguretat que té la ciutadania després dels robatoris i actes incívics que s’han succeït durant tot l’estiu i demanen “mesures contundents” al regidor de Seguretat, Josep Torres, per evitar aquestes situacions. En concret, volen més policia patrullant pels carrers. “No n’hi ha prou amb quatre agents cívics més”, afirmen. També demanen que es torni a posar en funcionament la Oficina d’Atenció Ciutadana de la plaça Vicenç Ferrer.

Aquest estiu, tot i no haver-hi turistes, ha estat complicat per la policia pels robatoris i aldarulls. Quan alguns veïns han trucat a la policia, aquesta ha manifestat moltes vegades que estan saturats de feina, justificant així el temps de retard que han arribat a un avís que requeria la seva presència a algun carrer.

A partir de demà s’incorpora el nou responsable de la Policia Local de Calella en substitució de l’anterior cap, Joan Vilademat, que s’ha jubilat. Es tracta de David Otal, fins ara cap de la Policia Local de Santa Maria de Palautordera.

D’altra banda, també volen saber quin paquet de mesures té previst l’Ajuntament per intentar pal·liar els efectes de la crisi social i econòmica que es deriva de la pandèmia de la COVID-19. Càritas ja ha notat aquesta crisi amb l’augment d’usuaris a l’economat: una de cada nou persones de Calella necessita la seva ajuda alimentària. L’associació de veïns, d’aquesta manera, pretén conèixer si el consistori està preparat per afrontar la tardor que es preveu. La nostra zona té molts treballadors que són temporals o fixes-discontinus que enguany no han pogut treballar degut a la pandèmia i que, per tant, les seves famílies no han pogut ingressar diners. Caldrà fer front a aquesta necessitat que ja es comença a entreveure.

L’associació de veïns vol fer un impuls per aconseguir més socis i així ser una veu que l’Ajuntament acabi tenint en consideració. Per això estan pensant en noves idees i projectes.

Comparteix el contingut!

Go to Top