20 anys ensenyant als alumnes l’art de la dansa

2020-08-21T12:47:07+01:0021/08/2020|

  • La Fàbrica farà 20 anys el proper mes de febrer. Ho celebrarà de forma discreta i entre mesures de seguretat degut a la crisi sanitària.

El centre de dansa La Fàbrica compta les hores per poder tornar a les aules. Aquest curs, però, serà diferent. Les marques del terra indiquen un distanciament social molt important, de 5 metres quadrats per alumne, ja que s’han de poder moure sense tocar-se. Això fa reduir molt les classes. Tampoc es permetrà que els diferents grups es creuin entre ells, sinó que hi haurà grups estables segons matèries.

Són algunes de les mesures que haurà d’adoptar l’escola degut a la situació provocada per la COVID-19, que ha canviat les nostres vides i la forma de relacionar-nos. A més, segons explica la directora del centre, Laia Ferrer, “els mestres haurem de portar mascareta. Els alumnes intentem que tinguin aquest distanciament social perquè no hagin d’anar amb mascareta, tot i que el treball coreògraf gràfic es fa amb mascareta, perquè sinó quan s’apropen no hi ha distanciament”. Els alumnes hauran d’anar vestits de casa, ja que no podran canviar-se a l’escola.

També han hagut de fer canvis organitzatius, perquè “cada grup ha de tenir un accés individual o ha d’accedir a l’escola en diferents moments perquè no es creuin els grups. Si tens una única porta d’accés no poden començar les classes totes a la mateixa hora. Nosaltres hem generat dos accessos i hem canviat una aula de lloc, hem fet canvis dins de la pròpia escola perquè un grup i un altre no tinguin contacte”, diu la directora.

Abans del confinament tenien 165 alumnes. Durant els mesos de juny i juliol, com que la Generalitat només permetia entrenaments per als alumnes que es presentaven a proves d’accés, només han tingut 36 alumnes amb grups molt reduïts. De cara al setembre, la capacitat de l’escola s’ha reduït a 100 alumnes. Per això, aquest any no agafaran a nens de P3, sinó que donaran plaça als alumnes que ja tenien. Entre un 10% i un 15% dels alumnes són nens, la resta són nenes.

Del centre han sortit ballarins professionals, com Eric Navarrete, que està a la Polish National Ballet, Joel Selva, que està a The Sarasota Ballet, o Laia Serra, que balla a la companyia I.T dansa. Júlia Tur i Judith Rodríguez també són ballarines professionals. D’altres es dediquen al món de la dansa com a mestres i també n’hi ha que han decidit ser fisioterapeutes rehabilitant ballarins.

També estan a l’espera de rebre les últimes normatives per saber si poden continuar les 9 mestres que tenia l’escola. De moment, no saben com ho gestionaran, però la intenció de Laia Ferrer és que segueixin totes. De fet, la directora alaba a les professores, a les que atribueix tot el mèrit de les classes que han anat fent durant el confinament. Especialment a Lourdes Martínez, Alexandra Buturuga, Àngel Gutiérrez i a Eleonora Martínez. Abans del confinament no se’ls hagués passat pel cap la idea de poder ensenyar dansa online, diu la directora, i han constatat que no es pot. Però en moments d’estrès, com la crisi sanitària, ha funcionat.

Tenen previst poder continuar ensenyant les quatre modalitats que ja feien, però dependrà del volum d’alumnat i de com es puguin tancar els grups. Aquestes disciplines són dansa clàssica, dansa contemporània, dansa espanyola i teatre musical, on hi ha jazz i hip hop.

Tot i les dificultats, Laia Ferrer és positiva i assegura que han après de l’etapa de confinament que han viscut. Afirma que cal mirar el costat bo i adaptar-se als canvis. A més, tenen un aniversari important: l’escola fa 20 anys al mes de febrer. Tot i que la intenció era començar a celebrar-ho al setembre, ho faran de forma discreta a causa de la crisi sanitària.

Comparteix el contingut!

Go to Top