El Gremi d’Hostaleria del Maresme renova i amplia la marca Costa de Barcelona

  • El segell serà propietat durant deu anys més dels empresaris turístics del Maresme, que han creat una nova marca col·lectiva a nivell estatal

Els membres del Gremi d'Hostaleria del Maresme. (Foto: CalellaCOM)

2024-12-24T11:07:31+01:0024/12/2024|

El Gremi d’Hostaleria del Maresme ha renovat per 10 anys més la marca Costa de Barcelona, fins el 2034, un segell que “dona a conèixer els serveis de reserves, hostaleria temporal i restauració”, segons l’advocat del Gremi, Xavier López Giralt. Aquesta és una marca denominativa que el Gremi va registrar fa, precisament, 10 anys, el 2014, i que dona protecció arreu de la Unió Europea i també al Regne Unit. El tràmit per renovar-la ha estat llarg, pràcticament un any de burocràcia amb l’Oficina de Patents i Marques.

Ara han decidit anar un pas més enllà i crear una nova marca col·lectiva d’àmbit estatal, amb el mateix nom. “La denominativa és d’un sol usuari, que és qui la pot fer servir. En canvi, la marca col·lectiva està dissenyada per l’ús d’un grup d’usuaris, que són els agremiats”, ha explicat l’advocat, destacant que “també està oberta a diferents persones o empreses que puguin estar fora del gremi, però establint un conveni”.

Costa de Barcelona és un paraigües que no només engloba el Maresme, tot i que inicialment tenia la finalitat de preservar la identitat de la comarca i situar-la al mapa. “Abans de la marca Costa Barcelona, a la costa del Maresme se’ns ubicava a la Costa Daurada o la Costa Brava. Però fa 10 anys, vam voler trencar amb això i donar a conèixer aquesta marca identitària”, exposa la presidenta del Gremi d’Hostaleria, Isabel Mallol.

Va ser durant la presidència de Santiago García-Nieto quan es va apostar per la creació d’aquest segell, un dels empresaris maresmencs amb més pes a tant a nivell català com estatal, actualment president de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) i vicepresident de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT).

Segons Mallol, des del Gremi es fomenta tant la protecció de la identitat mitjançant la marca com la “qualitat turística, que ha d’estar basada en la vessant de la sostenibilitat”. En aquest sentit, l’entitat ha posat èmfasi en l’obtenció del distintiu Biosphere, un segell que acredita les pràctiques de sostenibilitat turística a escala mundial.

Comparteix el contingut!

Go to Top