El Correllengua anima als alumnes calellencs a trobar nyaps lingüístics als cartells de la ciutat

  • El concurs, adreçat a estudiants d’ESO i Batxillerat, s’emmarca dins de les activitats culturals que es faran durant la setmana

2024-10-22T09:01:26+01:0022/10/2024|

Aquesta setmana les escoles i entitats calellenques participen en una nova edició del Correllengua, la campanya cultural per la difusió de l’ús de la llengua i la cultura catalanes, que impulsa la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana i s’aplica a diferents punts de Catalunya. A Calella es faran diverses activitats  durant aquests dies, la més destacada és un concurs a càrrec dels alumnes d’ESO i Batxillerat per trobar i fotografiar nyaps lingüístics, és a dir, errors ortogràfics en els diferents cartells, rètols, senyals i programes a la ciutat.

Fins aquest divendres, també les escoles decoraran els comerços i les cases calellenques amb paraules i frases en català i avui dimarts a les 10.30h se celebrarà l’activitat “Conversem”, on els alumnes de primària dels quatre centres de Calella practicaran el català a la Plaça de l’Església.

Més activitats a la biblioteca municipal

D’altra banda, durant tota la setmana la biblioteca ofereix l’exposició “Carme Junyent: 10 conceptes clau”, la filòloga a què se li ha dedicat aquesta vint-i-vuitena edició del Correllengua. A més, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça es faran altres activitats d’interès, com un taller de signes gratuït aquest dimecres a les 19h i que anirà a càrrec de l’Associació Gironina de Sords; un taller de jocs de llengua  dijous de 10 a 11.30h i divendres a partir de les 18h l’espai també serà l’escenari de la lectura del manifest del Correllengua, escrit per l’escriptor Jordi Badia, i el recital poètic  “Veu i llum d’un poble” de la mà dels Amics de la Poesia de Calella.

Música en viu a diferents punts de Calella

Els concerts de música catalana també seran protagonistes en el Correllengua. El grup Cor de Carxofa cantaran gloses amb un pica-pica  aquest dijous a les 18.30h a la Plaça de l’Església.

Durant el cap de setmana hi haurà més actuacions musicals. Dissabte a les 18h, hi haurà un concert del grup Heura a la plaça de l’Ajuntament.  Diumenge a les 12.30h en el mateix espai serà el torn del Cor Llevant de Barcelona que cantaran cançons en català amb la col·laboració del Festival Sing for Gold.

Comparteix el contingut!

Go to Top