Campanya turística 2024: Calella augmenta en pernoctacions però manté el número de turistes

  • La nostra ciutat registra menys turistes que Santa Susanna tot i que hi passen més nits

Un grup de turistes joves arribant a Calella

2024-10-21T16:51:50+01:0021/10/2024|

La temporada turística ha tancat a Calella amb un increment de les pernoctacions respecte l’any passat, però mantenint el nombre de viatgers. Les dades d’ocupació del Laboratori de Turisme (LabTurisme) de la Diputació de Barcelona constaten que les pernoctacions han augmentat un 7,6%, arribant a les 650 mil. En canvi, la xifra de visitants que escullen Calella per les seves vacances és pràcticament la mateixa, al voltant dels 140 mil, lluny dels 160 mil que es van registrar ara fa dos anys. 

Calella és la ciutat que més pernoctacions ha comptabilitzat aquest estiu, tant del Maresme com d’altres punts turístics de les comarques de Barcelona, sense comptar la ciutat comtal. Està per sobre de Santa Susanna, Malgrat, Pineda, Sitges i Castelldefels. Però Santa Susanna és la que més viatgers registra, seguida de Calella.

De fet, aquestes dades conviden a la reflexió al voltant del futur del turisme a Calella i de les possibles accions per millorar el posicionament de la ciutat. La presidenta del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Isabel Mallol, considera que cal apostar pel comerç, l’esport i la cultura com a pilars bàsics, però que també cal millorar en neteja i augmentar l’aparcament.

Predomini del turista internacional 

Les dades de LabTurisme mostren el perfil de turista que ha vingut a la província de Barcelona, sense especificar per municipis. El 61,9% dels turistes són estrangers, la majoria venen amb la família o la parella i entre les seves activitats principals estan anar de compres, gaudir de la platja i realitzar visites culturals. A més, cada turista gasta de mitjana 741,7 euros, el que suposa un increment del 22,2% respecte l’any passat. La despesa es reparteix en una mitjana de 314,4 euros en allotjament, 210,2 euros en transport i uns 42,6 euros de la resta de despeses diàries.

Comparteix el contingut!

Go to Top