L’auditori de Can Saleta es bateja amb el nom del filòsof i polític Josep-Maria Terricabras

  • Terricabras ha estat nomenat també fill predilecte de Calella en un acte en el qual s’ha destacat la seva relació amb la ciutat i la seva destresa amb la paraula

L'alcalde i el conseller de Política Lingüística han descobert la placa. (Foto: Tino Valduvieco)

2024-10-19T20:00:47+01:0019/10/2024|

L’auditori de Can Saleta ha pres el nom de Josep-Maria Terricabras, reconegut com un dels calellencs més influents. Filòsof, catedràtic emèrit de la Universitat de Girona, escriptor i diputat del Parlameu Europeu per ERC, és un dels intel·lectuals catalans més distingits i compromesos amb el país i amb la universalització del coneixement, qui va morir el mes d’abril d’aquest any. “Sigues sempre curós amb el llenguatge, les formes i el tracte. La profunditat es veu en la superfície”, és la frase de Terricabras que s’ha plasmat en una de les parets de l’auditori.

“Terri”, com l’anomenaven a la Universitat de Girona, també ha estat nomenat fill predilecte de Calella en un acte aquest dissabte a l’auditori que ara porta el seu nom. Hi han participat el Conseller de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila; el rector de la Universitat de Girona, Joaquin Salvi; la dona i les filles del filòsof; el president dels Amics de la Poesia de Calella, Josep Miracle, qui li ha dedicat un sonet; l’alcalde, Marc Buch; i el vicepresident del Parlament Europeu, Javi López, qui a través d’un missatge en vídeo ha recordat que Terricabras va ser una de les persones que li va fer costat en el seu primer aniversari com a eurodiputat lluny de casa. També hi han estat presents la secretària primera de la mesa del Parlament, Glòria Freixa, i les diputades Judith Toronjo i Elena Díaz.

Josep-Maria Terricabras va morir el mes d’abril als 77 anys. Calellenc de naixement, Terricabras ha estat una figura reconeguda arreu del món. Com a eurodiputat, Josep Maria Terricabras va ser membre de la Comissió d’Afers Constitucionals, de la Delegació en la Comissió parlamentària mixta UE-Mèxic i de l’Assemblea Euro-Llatinoamericana. També es va doctorar en la Universitat de Münster, a Alemanya, i va fer treballs i investigacions al Saint John’s College de Cambridge, al Regne Unit, i a la Universitat de Califòrnia, als Estats Units. Fins i tot, el polític va ser distingit com la persona més rellevant de Calella segons el mapa elaborat amb les dades de Viquipèdia i Wikidata, dos portals de cerca d’informació d’abast mundial.

Comparteix el contingut!

Go to Top