El parc infantil dels Codina incorpora una zona de petanca i d’exercici

  • Els veïns són crítics amb la zona d’oci: tot i que consideren que calia una renovació, lamenten l’eliminació de places de pàrquing i la manca d’accessos i d’un pipicà

  • L’Ajuntament argumenta que les millores que es demanen a la zona d’oci són dificils d’aplicar perquè l’espai és de propietat privada

Bona part de la població del barri té una edat avançada i reclamaven una zona de petanca. (Foto: CalellaCOM)

2024-10-19T09:54:37+01:0019/10/2024|

L’antic parc infantil dels Codina ara és una zona d’oci per totes les edats. Les àrees de joc que anteriorment estaven separades ara s’han ajuntat per tal d’instal·lar-hi també aparells de calistènia per fer exercici, una àrea per jugar a petanca i una zona diàfana per fer activitats i per organitzar esdeveniments. 

Però aquesta nova zona d’oci ha generat opinions molt diverses. Una part dels veïns del barri veuen bé les noves millores mentre que d’altres són més crítics i fins i tot creuen que el nou espai no compleix amb les expectatives. 

A més dels jocs infantils, ara hi ha petanca i aparells per fer exercici. (Foto: CalellaCOM)

Alguns veïns veuen amb bons ulls les renovacions que s’han fet i que es porten reclamant des de fa temps, com la incorporació de bancs o una pista per jugar a petanca. “Hem aconseguit una zona per poder fer les activitats al barri i no ocupar tant d’espai públic. La veritat és que estem molt contents”, afirma el president de l’Associació Cultural dels Codina, Vicenç Martínez. 

També hi han veïns que valoren positivament les millores malgrat apunta que fan falta fanals per augmentar la il·luminació: “Ara està més net, hi ha més moviment i també més gent, perquè abans estava molt abandonat. Potser caldria posar més llum per la gent que juga a petanca, però per la resta ho trobem molt bé”  expliquen. 

Manca d’espais i accessos

Tot i així, una de les zones que els veïns creuen que falta és un pipicà: “Está bé que mirin per la gent gran i les famílies, però els que tenim gossos ens sentim molt abandonats”, apunten. 

També n’hi ha qui critica la manca d’accessos, ja que el mur trencat per on la gent creuava més fàcilment fins el parc s’ha reparat i ara s’ha de donar tota la volta: “Era força pràctic per nosaltres creuar per allà. Ara costa molt més anar i crec que haurien de posar una obertura o una escala per arreglar-ho”, afirmen els veïns. La instal·lació del pas és difícil perquè ha de passar just per sobre de la riera i aquesta decisió depèn de l’Agència Catalana de l’Aigua. Des de l’Associació Cultural Codina, Vicenç Martínez explica que “l’Ajuntament és conscient d’aquests problemes i ens ha dit que de mica en mica ho aniran arreglant”

Inauguració de la nova zona d’oci

Aquest divendres, s’ha inaugurat oficialment la zona renovada. L’alcalde, Marc Buch, ha afirmat que de moment no es preveu fer més modificacions a l’espai perquè és de titularitat privada, ha explicat que pertany a la família Casals i és un tema complex: “S’ha de tenir en compte que aquest espai no és públic i s’arribarà fins on es pugui de mica en mica” explica. 

Aquest divendres s’ha inaugurat la nova zona d’oci dels Codina. (Foto: CalellaCOM)

Problemes amb l’aparcament

D’altra banda, una de les coses que més preocupen és l’eliminació de les places de pàrquing que hi havia més pròximes a l’entrada del parc. “S’han carregat el xiprer que teníem i han tret un espai on hi podien cabre molts cotxes. A més, amb tota la zona plena de línies grogues es fa molt més difícil trobar aparcament”, assenyalen els veïns.  Alguns apunten que s’hauria de posar zona verda o blava: “d’aquesta manera facilitaria que els veïns aparquin allà”, consideren.

Comparteix el contingut!

Go to Top