L’Ajuntament inicia els tràmits per nomenar l’exalcaldessa Candini filla adoptiva de Calella

  • L’homenatge a l’exalcaldessa es va aprovar en un tens i polèmic ple el mes de juliol i ara s’ha iniciat el procediment

Montserrat Candini va ser alcaldessa de Calella durant 11 anys. (Foto: La Vanguardia)

2024-10-18T08:48:26+01:0018/10/2024|

L’alcalde, Marc Buch, ha iniciat els tràmits per nomenar l’exalcaldessa, Montserrat Candini, filla adoptiva de la ciutat de Calella. S’ha obert un termini de 15 dies durant els quals la ciutadania pot presentar al·legacions, que acabarà el 5 de novembre.

En l’informe que avala aquesta distinció, es destaca que Candini va ser la primera dona en arribar a l’alcaldia de Calella, també la seva trajectòria política i algunes tasques executades a la ciutat, com la inauguració de l’escola El Far, la rehabilitació de Can Saleta i l’acord perquè Ironman se celebrés a Calella. També s’esmenta la gestió de l’exalcaldessa “dels fets de la nit de l’1-O a l’exterior de l’Hotel Vila on s’hi allotjaven policies espanyols” i de la pandèmia.

La màxima distinció que pot concedir un ajuntament és el títol de fill adoptiu o fill predilecte, que són similars però la diferència radica en el lloc de naixement: fill predilecte es dóna a les persones nascudes al municipi i fill adoptiu, a les que no són naturals de la ciutat. Montserrat Candini va néixer a Barcelona, per això se la distingeix com a filla adoptiva. En canvi, aquest dissabte s’homenatjarà a Josep Maria Terricabras atorgant-li el títol de fill predilecte, perquè el filòsof i polític va néixer a Calella.

Un homenatge polèmic

La proposta d’homenatjar Montserrat Candini va començar envoltada de polèmica. Estimem Calella va presentar una moció al ple demanant que es designés un espai públic amb el nom de l’exbatllessa i que se li concedís el títol de filla adoptiva en un acte públic. El debat plenari de la moció va ser molt tens i ple de retrets cap a Estimem perquè la resta de partits polítics, tant del govern com de l’oposició, consideraven que no era el moment i calia esperar un temps per passar el “procés de dol” per la mort de Candini.

Tot i així, l’alcalde va utilitzar el seu vot de qualitat per tirar-la endavant afirmant que “no toleraré un titular de premsa que digui que el ple de Calella ha rebutjat fer un homenatge a la Montserrat Candini”, però que sentia “pena i vergonya” per la forma com ho havia tractat Estimem.

Ara s’ha posat fil a l’agulla i s’ha començat a tramitar, seguint el Reglament especial d’honors, distincions, nomenaments i trofeus de l’Ajuntament, que estableix que ha d’estar en exposició pública perquè qualsevol persona pugui presentar al·legacions.

Un mes pel judici de la campanya turística

El procediment comença quan queda exactament un mes perquè arrenqui el judici de la campanya turística “és Calella” contra l’exalcaldessa, dues extreballadores de l’Ajuntament i l’empresari que va dissenyar i auditar la campanya. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va confirmar que estava previst que se celebrés els dies 18, 19 i 20 de novembre a l’Audiència de Barcelona. En tractar-se d’un procediment abreujat, la sentència es coneixerà pocs dies després que finalitzi el judici.

Comparteix el contingut!

Go to Top