Rodalies registra 31 incidències diàries durant els primers nou mesos

  • Es produeix una afectació cada 35 minuts de mitjana: fins el mes de setembre, s’han acumulat gairebé 8.500 incidències a la xarxa de Rodalies

2024-10-17T12:35:01+01:0017/10/2024|

El malestar dels usuaris per la quantitat d’incidències que es produeixen diàriament a la xarxa de Rodalies ara té xifres: durant els primers nou mesos de l’any, s’han acumulat 8.500 afectacions. És a dir, es registren una mitjana de 31 incidències diàries o una cada 35 minuts, tenint en compte les hores de servei ferroviari.

Els trens concentren la majoria de problemes: 7 de cada 10 incidències estan relacionades amb el material rodant, amb els combois i altres vehicles que circulen per les vies, per tant, competència de Renfe. El responsable de la infraestructura i del seu manteniment és Adif, però és la causa del 16,5% de les afectacions. La resta s’atribueixen a altres situacions, com atropellaments o la caiguda d’objectes a les vies i han estat més d’un miler entre gener i setembre.

L’elevat número d’afectacions provoca una gran desconfiança i indignació entre els viatgers, que mai saben si arribaran a temps al seu destí o si tindran complicacions.

De fet, la línia R1 és una de les que es veu més castigada per les incidències i també és la pitjor valorada pels usuaris. La línia que recorre el Maresme i l’uneix amb Barcelona i la comarca de Girona és la més antiga i la infraestructura no s’ha canviat des de fa molts anys. A més, té un problema afegit: els trams de via única, com Calella, que provoca que si hi ha alguna afectació s’hagi d’interrompre la circulació.

Comparteix el contingut!

Go to Top