Un camió de les escombraries xoca contra un habitatge del carrer Balmes

  • Degut a l’accident també han quedat afectats dos cotxes, dues senyals de trànsit i un arbre, sense deixar ferits

  • Els camions de les escombraries ja han tingut accidents anteriorment; l’auditoria a l’empresa de neteja advertia del desgast dels vehicles

El camió ha xocat contra un immoble. (Foto: Aj. Calella)

2024-10-16T19:32:50+01:0016/10/2024|

Un camió d’escombraries ha xocat aquesta tarda contra un petit pati d’una casa del carrer Balmes, afectant també dos cotxes, dues senyals de trànsit i un arbre, segons ha informat la Policia Local. Afortunadament, però, no hi ha ferits. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat dues patrulles del cos de seguretat, dues dotacions dels Bombers i una ambulància del SEM.

Es desconeixen els motius pels quals el camió ha acabat col·lisionant contra l’immoble. Es tracta d’un vehicle de l’any 2008, amb 16 anys de servei, de tal forma que està a punt d’acabar la seva vida útil, si no ho ha fet ja. L’auditoria a l’empresa que presta el servei de neteja i recollida d’escombraries, Urbaser Arca del Maresme, ja concloïa que “tot el conjunt de maquinària ha entrat en l’últim període de vida útil” i que té un “desgast evident”. De fet, l’informe qualifica “d’excessius” els terminis previstos per utilitzar els vehicles actuals i augura que no aguantaran fins la fi de la concessió, prevista pel 2027.

No és la primera vegada que un camió de les escombraries pateix un accident. Anys enrere, un camió va bolcar en plena autopista degut a un error en la direcció del cotxe; també a un altre vehicle li va explotar una roda a durant el servei afectant un habitatge; i en una altra ocasió, un camió va enganxar i fer caure el cablejat de la telefonia i la fibra òptica al carrer Vallderoure. A més, una escombradora es va espatllar i va deixar el carrer Església intransitable per l’oli hidràulic que va escampar.

Tres accidents en dos dies

Aquest accident és el tercer que es produeix a Calella en dos dies. Ahir va resultar ferit un motorista, veí de Sant Pol de Mar, en topar contra un camió a la rotonda de la Riera Capaspre. A més, aquest mateix matí, un cotxe ha acabat estampat contra una de les rieres de la platja de gossos, trencant la tanca. El conductor, que ha resultat ferit lleu i ha estat traslladat a l’Hospital, ha donat positiu a la prova d’alcoholèmia.

Un cotxe s’ha estimbat a la platja de gossos.(Foto: Aj. Calella)

Comparteix el contingut!

Go to Top