Comença la segona fase de la campanya de vacunació de la grip i de la covid-19

  • Les vacunes aniran destinades als calellencs majors de seixanta anys, els professionals sanitaris i les persones amb condicions de risc

  • Salut incentivarà l'augment dels vacunats amb missatges a la població per telèfon mòbil

La campanya de vacunació s'estendrà fins el març de 2025 (Foto: corposalutms)

2024-10-14T15:39:52+01:0014/10/2024|

El Departament de Salut engega avui la segona fase de la campanya de vacunació de la covid-19 i de la grip als col·lectius de persones majors de 60 anys, gent amb estats de salut de risc, persones amb immunosupressió -trastorn que afecta el sistema immunitari- i els professionals sanitaris.

La campanya de vacunació s’estendrà fins al mes de març i té com a objectiu assolir un 75% de cobertura en aquests grups, així com garantir que es vacunin un 60% de les dones embarassades. A més, les autoritats també volen augmentar el nombre d’infants vacunats, per això també recomanen que es vacunin els menors de 5 anys i, d’altra banda, les persones fumadores, ja que també són un col·lectiu en risc.

La primera fase de vacunació va tenir lloc la darrera setmana de setembre, on es va prioritzar les vacunes per a les persones majors de 80 anys, les dones embarassades i la gent que rep atenció domiciliària. Per ara la campanya no contempla la vacunació per a les persones fora d’aquests col·lectius.

Com vacunar-se?

Les persones que si formen part d’aquests grups, poden vacunar-se en el CAP de Calella demanant cita prèvia. A més, el Departament de Salut establirà al Maresme una prova pilot per augmentar el nombre de vacunats amb l’obertura de diferents punts de vacunació als CAPs de Premià de Mar, Mataró i Sant Andreu de Llavaneres.

Els candidats aptes per obtenir la vacuna rebran un SMS que els citaran en un d’aquests punts. També a finals d’octubre, les farmàcies començaran a informar als col·lectius més vulnerables perquè es vacunin.

Comparteix el contingut!

Go to Top