L’Ajuntament demana a la Diputació un estudi de viabilitat per la construcció dels pisos sobre l’Aldi

  • Es projecta una promoció de 36 habitatges de lloguer assequible a les dues plantes de dret de vol que van pactar l’Ajuntament i la cadena de supermercats

2024-10-14T11:59:45+01:0014/10/2024|

L’Ajuntament ha encarregat a la Diputació de Barcelona un estudi per saber si la construcció dels anunciats pisos al damunt del supermercat Aldi és viable. Aquesta promoció se situaria a les dues plantes i una retirada de dret de vol, d’aproximadament 2.800 metres quadrats, que l’Ajuntament i la cadena de supermercats van pactar per permetre que l’establiment comercial es construís sobre el jaciment romà del Mujal.

L’estudi projecta 36 habitatges de lloguer assequible o de protecció oficial i la inversió aproximada que caldria fer per realitzar-los. Un dels aspectes que permet abaratir el cost és que la fonamentació ja està feta; la imatge de les columnes al mig de les ruïnes de l’antiga vil·la romana van generar una gran polèmica.

Al document també es plantegen opcions de gestió i es proposa fer-ho “a través de la col·laboració público-privada amb una aportació econòmica municipal si fos necessari”, segons destaca la Diputació de Barcelona. No hi ha, però, cap termini de construcció, ni tampoc la certesa que efectivament s’executaran, ja que és voluntat política tirar-los endavant.

La construcció de pisos assequibles no va ser la primera opció per la superfície que es pot edificar al damunt del supermercat. De fet, l’Ajuntament va fer múltiples modificacions urbanístiques a la zona per permetre l’Aldi i per decidir què s’hi ubicaria a sobre: es va plantejar des de l’ampliació de l’Hospital fins a equipaments educatius, fins que es va arribar a la conclusió de destinar el dret de vol a construir habitatges assequibles.

Comparteix el contingut!

Go to Top