La guerra de l’Oktoberfest

2024-10-03T16:40:48+01:0003/10/2024|

Doncs sembla que venen dies interessants!! No sé si els que llegiu aquest article us n’heu adonat o no, però aquest any hi haurà dues festes de la cervesa. Una a Santa Susanna i l’altra, a Calella.

L’original és la de Calella, on porta celebrant-se uns 35 anys de manera consecutiva, encara que amb organitzadors diferents, però en tot aquest temps es considera que la festa és de Calella. No crec que ningú abans d’avui, s’hagi plantejat alguna altra opció.

Però, ai las! Ara resulta que aquest any hi ha una altra Oktoberfest a Santa Susanna que també és “ven” amb els 35 anys de celebració. I si no estic equivocat, al poble veí no es feia cap festa d’aquesta mena en molts anys. Potser fa molts anys es va intentar fer alguna cosa, però no va reeixir.

Aleshores, com és que també fa 35 anys que se celebra a Santa Susanna si no es feia res? El fet és que l’empresa que l’organitzava (a Calella fins a l’any passat) s’ha quedat com a propi, el nombre d’anys que fa que l’organitza. Dit d’una altra manera, el “35” no pertany a Calella, sinó a l’empresa que organitza tot el “tinglado”. Té raó? No en té? Segurament deu tenir les seves raons per defensar el seu punt de vista, com les té, igualment, l’Ajuntament de Calella en defensar que la festa és del municipi i no de l’empresa que l’organitza. El debat està servit.

Sigui com sigui, crec que l’Oktoberfest, de moment, s’identifica més amb Calella que amb Santa Susanna. Però això pot canviar en els propers anys, sobretot si aquest esdeveniment es condiciona a un altre, com l’Ironman, que aquest any ja ha provocat la reducció de dies de l’Oktoberfest a Calella (cosa amb la qual no hi estic d’acord). Mentre, a Santa Susanna, que no són captius de cap altre esdeveniment, poden allargar la seva Oktoberfest els dies que considerin oportuns.

I on anirà la gent? Doncs ja es veurà. I molt hi tindrà a veure la capacitat de crida dels organitzadors d’una i altra. Qui tingui més possibilitats d’atraure públic –a banda dels grups musicals i l’oferta gastronòmica que es faci–, acabarà guanyant. Però per això caldrà esperar alguns anys.

De moment, tocarà mirar amb lupa com s’ho fan els nous organitzadors a Calella, amb uns pocs dies –no gaire més d’una setmana–, els grups musicals que puguin aplegar i l’oferta gastronòmica que ofereixin als visitants.

També és cert, i algú ja s’ha afanyat a dir-ho, que les dues poden conviure perfectament, en bona harmonia i sense que ningú prengui mal. En tot cas, hi ha un tema d’interessos que caldrà resoldre abans.

Sigui com sigui, els ciutadans ara mateix tenim l’oportunitat de gaudir de dues propostes que, sota la mateixa denominació i presentant alguns elements que les igualen, també hi ha diferències que les poden fer ser singulars. Serà així?
El que no m’agradaria veure és una guerra d’interessos, d’egos i de veure qui té raó o no. Als ciutadans de Calella ens agrada viure la festa de la cervesa amb tranquil·litat, tot anant a la carpa a escoltar música, prendre alguna exquisidesa gastronòmica i compartint unes cerveses amb els amics. Amb això, molts, ja en tenim prou.

I als de Santa Susanna caldrà preguntar-los per la seva “tradició” oktoberfestista de 35 anys…, i a veure com els va…

En tot cas, amics i amigues… Prost!!

Comparteix el contingut!

Go to Top