L’Oktoberfest se celebra enguany a Santa Susanna i Calella

L'Oktoberfest és una tradició de caràcter festiu

2024-09-26T08:54:17+01:0026/09/2024|

Tot just recuperant-nos de la Festa Major de la Minerva, Calella es prepara pel següent esdeveniment: l’Oktoberfest. Però tot i que porta més de 30 anys celebrant-se, enguany serà diferent perquè l’assumeix una nova empresa, l’agència calellenca Viatges Tauro, ja que l’anterior organitzador, World2meet (W2M), va decidir deixar la ciutat i fer el salt a Santa Susanna.

De fet, aquesta circumstància es reflecteix al cartell: mentre que el de la festa de la cervesa de de Santa Susanna es promociona com la 35a edició, en el de Calella no hi apareix cap número, com si fos nou.

L’alcalde, Marc Buch, va anunciar públicament l’any passat que es plantejaven denunciar a W2M si promocionava celebrar la 35a edició de l’esdeveniment de Santa Susanna, un avís del qual l’empresa ha fet cas omís. També l’acusava “d’aprofitar-se” dels coneixements i els contactes que havia obtingut de gestionar la festa de la cervesa a Calella els darrers anys.

Tot i que al cartell calellenc no apareixen els 35 anys, a la pàgina web de la nova Oktoberfest Calella si que s’anuncia.

Novetats a l’Oktoberfest

El canvi d’empresa organitzadora comportarà novetats a l’esdeveniment. Una d’elles és la gastronomia, ja que al menjar bavarès se li suma també el de restaurants calellencs i d’altres punts de la comarca, i es preveu ampliar l’horari perquè també s’hi pugui anar a dinar. També pel que fa a la música: només hi haurà una banda alemanya, però la resta seran nacionals i enfocades a diferents tipus de públic.

Com a agència de viatges, també s’han ofert paquets d’estades a Calella d’entre dos i cinc dies a diferents allotjaments de la ciutat, amb preus que van dels 73 euros als 262 euros la nit per persona en funció de la categoria de l’hotel i l’estada.

Les dates

La festa de la cervesa a Calella durarà nou dies, se celebrarà del divendres 11 al diumenge 20 d’octubre, amb dos caps de setmana. Habitualment, s’ha fet després de l’Ironman, precisament el motiu que al·legava W2M per deixar d’organitzar la festa de la cervesa a Calella, ja que no veien viable la coincidència dels dos esdeveniments perquè utilitzen la mateixa infraestructura, l’envelat de la platja.

La de Santa Susanna comença aquest pròxim cap de setmana, el dissabte 28 de setembre, i s’allarga fins el dissabte 12 d’octubre, és a dir, durant dues setmanes, uns dies més que a Calella. D’aquesta forma, W2M vol demostrar que funciona millor durant les primeres setmanes d’octubre. Casualment només coincideixen un dia. Tindrà lloc al Torrentó de Can Gelat, on ja s’hi va celebrar el festival musical Mar d’Estiu.

L’Ajuntament destina aquest any 43.650 euros per l’organització de l’Oktoberfest. Hi ha la possibilitat de prorrogar el contracte fins a 3 anys més, però l’aportació municipal anirà disminuint un 25% cada any, segons s’estableix en el plec de clàusules del contracte.

Comparteix el contingut!

Go to Top