BRANDED CONTENT

Dubtes legals? L’advocada Anahí Zárate ofereix consultes gratuïtes la setmana de Festa Major

  • Les persones que demanin cita entre el 20 i el 27 de setembre tindran la consulta gratuïta

  • El bufet Zárate Arrondo Abogados recorda que, amb la sentència de 25 d’abril de 2024 del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, confirmada recentment pel Tribunal Suprem, es resol definitivament que les despeses de les hipoteques no estan prescrites i anima a reclamar-les

Anahí Zárate porta més de 25 anys d'experiència com advocada

2024-09-17T08:56:45+01:0017/09/2024|

La lletrada calellenca Anahí Zárate, ofereix, per segon any consecutiu, assessorament legal de forma gratuïta en motiu de la Festa Major de la Minerva. Una forma de celebrar la festa gran de Calella ajudant aquelles persones que tinguin dubtes legals i que estaven indecisos a l’hora de fer el pas.

Qui vulgui contactar per demanar una consulta pot trucar al 931 26 48 74, de 9h a 18h. Qui ho faci entre el 20 i el 27 de setembre, tindrà la consulta gratuïta. El seu bufet, Zárate Arrondo Abogados, està situat a l’Avinguda Puerto Rico número 4 de Poblenou.

Reclama les despeses de la hipoteca

El 14 de juny de 2024, s’ha dictat una Sentència del Tribunal Suprem que recull la directriu europea que beneficia als consumidors i usuaris i obliga als bancs a retornar el que no és seu. Zárate explica que “aquesta sentència del Tribunal Suprem confirma el que ja havia declarat el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea, i és que clarament les despeses de formalització d’hipoteca, com la gestoria, el registre, la taxació i la notaria, es poden reclamar a l’entitat, i les ha de retornar amb els interessos i afegeix que “no és veritat el que es diu per part de les entitats bancàries que això està prescrit; és un dret que –en termes generals–  prescriu passats anys des que s’obté la sentència que declara que la clàusula que obliga al consumidor a pagar les despeses és nul·la per abusiva”.  

Aquesta sentència pot suposar una injecció econòmica per moltes famílies, que a més de recuperar les despeses que els bancs es van quedar de forma injusta, rebran també els interessos, que solen quantiosos. La lletrada lamenta que “per desconeixement, molta gent no reclama”, o inclús perquè “ ja han fet una reclamació a l’entitat i aquesta els ha respost amb arguments i jurisprudència que no és veraç ni aplicable, per tal de dissuadir-los, amb total mala fe”. Afirma però que “ara és el moment per fer-ho, farem la reclamació sense cost pel client”. Les persones que vulguin reclamar aprofitant la nova directriu europea o que tinguin qualsevol altra consulta, tenen ara l’oportunitat idònia.

Des de petita, Anahí Zárate s’ha sentit moguda a reivindicar més justícia i igualtat per les persones

Anahí Zárate està especialitzada en la branca del dret civil, malgrat ha portat tot tipus de casos, com temes laborals o de família, i també està inscrita de manera voluntària al torn d’ofici per assistir a dones víctimes de violència masclista, així com al de menors i civil. Tot i que el judici és l’últim pas i, a vegades, necessari, la lletrada considera que també és important l’advocacia preventiva per tal que les persones tinguin un assessorament legal adequat per evitar arribar al litigi i crear consciència social.

Comparteix el contingut!

Go to Top