Els Amics del Parc Dalmau denuncien que es talaran dos pins centenaris per les obres de la bassa de la Pedrera

  • L’Ajuntament defensa la retirada dels arbres per motius de seguretat perquè estan massa inclinats

  • L’entitat que té cura del parc afirma que la inclinació dels pins té solucions tècniques que evitarien la pèrdua del patrimoni natural

2024-09-16T16:40:09+01:0016/09/2024|

Els Amics del Parc Dalmau denuncien que es talaran dos pins centenaris per les obres de remodelació de la bassa de la Pedrera, una retirada que l’Ajuntament afirma que es deu a que els arbres estan “massa inclinats” i representen un problema de seguretat que els fa incompatibles amb les obres de la bassa”. 

Des de l’entitat defensen que els pins formen part del patrimoni natural de l’espai i demanen a l’Ajuntament que els conservi, exposant que hi ha mesures per assegurar-los.

El president dels Amics del Parc Dalmau, Francesc Clarà, explica que “hi ha solucions tècniques que poden evitar la possible caiguda dels arbres. Al Passeig de Mar de Pineda, per exemple, els pins inclinats tenen bigues que subjecten els troncs a terra”, una mesura que també s’aplica als arbres de la Capella de Santa Cristina, a Lloret de Mar, i al passeig marítim de Sant Feliu de Guíxols.

Els voluntaris que tenen cura del parc recorden que els pins també es poden podar per tal de treure pes. Les diferents mesures que hi veu l’entitat fa que considerin que el motiu real de retirar els arbres és “perquè no caigui pinassa a la bassa”, apunten.

Un dels pins presenta una pronunciada inclinació. (Foto: Amics del Parc Dalmau)

Els Amics del Parc Dalmau també han hagut de retirar els materials de les casetes que s’utilitzen per fer el manteniment del parc, ja que l’Ajuntament no permetrà el pas de ningú mentre durin les obres. Es desconeix si es mantindran un cop acabin les obres.

La bassa de la Pedrera fa molt de temps que està seca i vandalitzada amb grafitis. La recuperació de l’espai ha estat una reivindicació de l’entitat des de fa anys que ha estat envoltada de polèmica.  

Comparteix el contingut!

Go to Top