El conseller de Salut presenta a Calella el Pla d’Espais de l’ampliació de l’Hospital a porta tancada

  • Tot i la gran importància de l’ampliació de l’Hospital per la ciutadania, la presentació ha estat restringida a les autoritats i entitats que el Departament i la Corporació han volgut convidar

  • L’Ajuntament anuncia una inversió milionària per construir l’aparcament

El conseller de Salut, Manel Balcells, presentant el Pla d'Espais a Can Saleta. (Foto: CorpoSalutMS)

2024-07-20T10:13:24+01:0020/07/2024|

L’ampliació de l’Hospital de Calella és un projecte cabdal per la ciutat, que marcarà el futur sanitari d’un centre que ha quedat obsolet. Tot i la seva rellevància, aquest divendres s’ha presentat el Pla d’Espais i el projecte a porta tancada, només davant les autoritats i entitats que el propi ens gestor de l’Hospital, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i el Departament de Salut han volgut convidar, limitant la informació a la resta de la ciutadania que estigui interessada en conèixer com ha de canviar l’espai.

Ha estat la màxima autoritat catalana en matèria de salut, el conseller Manel Balcells -ara en funcions-, qui ha vingut a Calella a presentar-lo. També el president i el gerent de la Corporació, Joaquim Casanovas i Ramon Cunillera respectivament, han donat els detalls davant la reduïda audiència, formada per alcaldes, alcaldesses i regidors dels municipis que s’inclouen en l’àmbit d’actuació de l’Hospital, professionals del centre i algunes entitats.

Després de la presentació, s’ha realitzat una conversa sobre la necessitat de la reforma del centre sanitari per part de la directora assistencial de la Corporació, la infermera encarregada dels casos d’oncologia i una comerciant de Calella i voluntària de Càritas. Una conversa on, de ben segur, veïns i veïnes de Calella haguessin tingut molt a aportar.

9 milions d’euros per l’aparcament de l’Hospital

En el mateix acte, l’alcalde, Marc Buch, ha anunciat que el nou aparcament en alçada comptarà amb una inversió de 9 milions d’euros i 435 places, segons ha informat l’Ajuntament en una nota de premsa. Una inversió que supera amb escreix les últimes dades, ja que es parlava d’un finançament d’entre 4,5 i 5 milions d’euros, la meitat del que finalment tindrà. La primera estimació, de l’any 2020, era d’entre 2 i 3 milions d’euros, és a dir, el cost de l’aparcament s’ha triplicat per l’endarreriment de tots els tràmits. La construcció de la infraestructura es debatrà al ple de la setmana vinent.

Cinc anys de retard

Quan es va presentar l’ampliació de l’Hospital, l’any 2020, es va establir un termini de 5 anys per executar les diverses fases del projecte, incloent també l’aparcament. Hores d’ara, porta, precisament, 5 anys de retard. L’última previsió és que l’ampliació estigui enllestida el 2030.

Tot i que el nombre de consultes, quiròfans i metres quadrats s’ha anat fent públic en algunes ocasions, en cap moment s’ha explicat, públicament, si s’augmentaran el nombre de professionals que treballaran a l’Hospital. El mateix personal ha fet múltiples jornades de protesta denunciant que la plantilla queda curta per l’atenció que cal oferir a la ciutadania.

De fet, el que si s’ha anunciat és el trasllat de diverses àrees que actualment estan a l’Hospital a altres edificis i, fins i tot, municipis. És el cas de la unitat de llarga estada que ara es troba a la residència Nazaret de Malgrat de Mar i l’hospital de dia sociosanitari i part de la rehabilitació que es porten a terme en un edifici d’oficines al costat del Mercadona de Pineda.

Comparteix el contingut!

Go to Top