La C-32 seguirà tallada tot el dia d’avui per l’accident de l’autobús

  • La circulació de cotxes s’ha desviat per la sortida de l’autopista de Calella i també hi ha retencions a la N-II

  • S'ha produït un altre accident a la C-32 a Calella amb quatre vehicles implicats que ha deixat dos ferits

2024-07-16T16:45:17+01:0016/07/2024|

L’autopista C-32 continua tallada a l’alçada de Pineda per l’accident de trànsit d’aquest matí, on un autobús ha quedat encastat a la boca del túnel situat just després de la potabilitzadora de Pineda. De fet, es preveu que l’autopista segueixi tallada durant tot el dia d’avui en direcció Girona, ja que les tasques per retirar el vehicle accidentat i comprovar l’estat de la via s’allargaran.

Ja s’ha aconseguit desencastar l’autobús del túnel, que havia quedat en posició vertical en un angle de 45 graus. Els bombers han tallat la part de l’autobús que ha quedat enganxada a la boca del túnel i després, amb l’ajuda d’una grua de gran tonatge, han retirat el vehicle de l’autopista. El parafangs del vehicle continua a l’interior del túnel. 

Afectacions en el trànsit

La circulació de vehicles de l’autopista s’ha desviat per la sortida de Calella, però s’ha habilitat un carril en sentit contrari a la C-32. La majoria de vehicles circulen per l’N-II, on s’han produït retencions de trànsit de fins a 7,5 km. També a la l’autopista a Calella s’ha produït un altre accident amb 4 vehicles implicats, que ha deixat dos ferits que han estat traslladats en estat menys greu a l’Hospital de Mataró. Aquest matí, també s’ha produït un altre accident múltiple a Santa Susanna amb cinc vehicles implicats.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha demanat a tothom “que s’estalviï d’agafar la C-32 degut a que retirar l’autobús es preveu “una operació molt difícil”. Lamiel lamenta que “ha estat un accident molt greu, amb molts ferits” i ha demanat “màxima prudència, sobretot als conductors professionals”. El director del SCT ha afirmat que el parc de vehicles està envellit, fet que augmenta la possibilitat de patir avaries i accidents.

Assegurar la via

Tot i que l’autocar ja s’ha pogut desencaixar, encara queden hores perquè es pugui reobrir la via. Abans de reprendre la circulació, s’ha d’assegurar l’estabilitat del túnel i s’han d’executar les tasques de reparació de tot l’enllumenat del túnel i l’asfalt, a més de la neteja de les restes que puguin haver quedat. 

47 ferits, dels quals 3 estan crítics i 22 greus

El balanç de l’accident de l’autocar és de 47 ferits, dels quals 3 estan crítics i han hagut de ser traslladats amb l’helicòpter medicalitzat i l’ambulància als hospitals Vall d’Hebron i Can Ruti. També hi ha 22 ferits greus; la resta de víctimes tenen lesions de menys gravetat i han estat atesos a Can Xaubet, on s’ha habilitat un punt d’atenció sanitària.

El grup Inditex, companyia per la que treballen tots els passatgers de l’autobús llançadora que trasllada al personal de Barcelona als centres logístics de Tordera i Palafolls, ha afirmat en declaracions a La Vanguardia estar fent un “seguiment individualitzat” de cadascun dels 48 empleats que hi viatjaven. “Estem al costat dels nostres equips i hem posat a disposició dels afectats i dels seus familiars diferents mesures de suport i acompanyament com trasllats, serveis d’allotjament i assistència psicològica”, exposa el gegant textil, qui explica que el bus està en funcionament des de 2014 fent 20 rutes diàries que traslladen més de 650 persones.

Desplegament d’equips d’emergències 

Els passatgers han pogut ser evacuats de l’autobús, però ha estat més difícil d’excarcerar al conductor i dues persones més que estaven atrapades i ha calgut el suport de les autoescales. El cap Operatiu dels Bombers de la Generalitat, Jordi Martin, ha destacat que “les tasques d’alliberament dels ferits han estat complexes, l’autobús estava a 45 graus d’elevació, havia impactat contra l’entrada del túnel”. Això ha fet que “requerís l’elevació dels bombers per poder fer no només l’alliberament dels ferits a la ferralla, sinó també l’extracció de la millor manera”.

Els Bombers de la Generalitat han mobilitzat per aquest accident 55 efectius amb 24 dotacions terrestres, entre les quals dues autoescales, tres furgons, un d’ells per a intervencions amb vehicles de gran tonatge, el Grup Operatiu de Suport (GROS) i la Unitat de Comandament Mitjana (UCM). A més, a través de la Unitat de Mitjans Aeris han activat dos helicòpters amb efectius de rescat del GRAE amb metge (SEM) de la base de Cerdanyola del Vallès i de la base d’Olot.

Els Mossos d’Esquadra han activat vuit patrulles de Trànsit i una de Seguretat Ciutadana. Protecció Civil manté el pla PROCICAT en alerta i ha activat la Operativa Territorial i ha desplaçat efectius fins al centre d’acollida de Pineda habilitat a Can Xaubet.

Comparteix el contingut!

Go to Top