La unitat de llarga estada també es trasllada fora de l’Hospital de Calella

  • El servei s'ubica ara a la residència Nazaret de Malgrat de Mar, que ha passat a formar part del SISCAT

  • L'espai que fins ara s'utilitzava per la llarga estada es convertirà en una unitat per a pacients convalescents i de cures pal·liatives

La unitat de llarga estada està ubicada al sociosanitari. (Foto: CSMS)

2024-07-03T11:37:41+01:0003/07/2024|

Continua la reorganització de serveis a l’Hospital de Calella. Si aquest dilluns, es traslladaven l’hospital de dia sociosanitari i la rehabilitació a Pineda, ara és la unitat de llarga estada la que marxa de Calella per ubicar-se a la residència Nazaret de Malgrat de Mar, fins ara privada, però que aquesta setmana s’ha incorporat al Sistema integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).

La unitat de llarga estada és on s’atenen a pacients amb malalties cròniques que tenen dependència i tractaments complexos i que, per tant, no poden viure ni ser atesos al seu domicili. És a dir, és un servei d’internament on es té cura dels pacients que estan en tractament rehabilitador, de cures de manteniment i prevenció de complicacions, i com a suport per a persones grans amb malalties cròniques de llarga evolució que han generat incapacitats funcionals. S’hi inclou l’atenció a persones amb demència avançada o amb algun altre trastorn cognitiu de tipus crònic.

Aquest servei disposa ara de 21 llits a la residència Nazaret. La residència per a la gent gran continuarà oferint el servei de manera independent i, pel que fa al centre d’atenció intermèdia, també comptarà amb una unitat de Convalescència de 21 llits més.

Convalescència i cures pal·liatives a l’Hospital

L’espai que fins ara ocupava a la unitat de llarga estada a l’Hospital de Calella es destinarà a augmentar la unitat de convalescència i de cures pal·liatives, un servei que el centre cada vegada veu més necessari, ja que les instal·lacions actuals no donen l’abast per atendre a les persones que es troben en situació de final de la vida.

Tot i així, els pacients que estan ara ingressats a la unitat de llarga estada continuaran a l’Hospital fins que rebin l’alta o puguin ser traslladats a un recurs residencial.

Descentralització dels recursos sanitaris a l’Alt Maresme

El Departament de Salut ha ordenat aquesta reorganització d’espais, que afirma que la descentralització suposarà augmentar en un 61% el nombre de llits d’atenció intermèdia que s’ofereixen a l’Alt Maresme, passant de 69 a 111.

Aquesta redistribució, però, deixa l’Hospital de Calella més curt de serveis sanitaris quan encara no es veuen passes endavant en la promesa ampliació.

Comparteix el contingut!

Go to Top