L’Ajuntament preveu suplir la vaga de la neteja amb la brigada municipal i la contractació d’empreses externes

  • La brigada municipal, l’empresa mixta Gestaigua i Fundació Marpi minimitzaran els efectes de l’aturada indefinida dels treballadors d’Urbaser Arca del Maresme

  • Treball determina com a serveis mínims que la neteja viària s'ha de fer dos cops per setmana i una determinada freqüència de la recollida d'escombraries

2024-07-01T07:22:23+01:0028/06/2024|

L’Ajuntament preveu mobilitzar a la brigada municipal, les empreses que ja presten serveis a Calella i contractar-ne d’externes per pal·liar els efectes de la vaga indefinida dels treballadors d’Urbaser Arca del Maresme a partir d’aquest dilluns, 1 de juliol, si no s’arriba a cap acord abans.

Els treballadors de la brigada de jardineria, d’obres i serveis i de platges “deixaran de fer les seves funcions habituals” i realitzaran tasques de neteja. L’alcalde Marc Buch, ha explicat a l’emissora municipal que també tenen previst utilitzar els serveis de l’empresa mixta de l’aigua Gestaigua i la Fundació Marpi, encarregada de la neteja de parcs i jardins, per fer el control de plagues i netejar contenidors. A més, el govern s’ha plantejat contractar empreses externes per controlar els desbordaments de residus en els moments en que hi hagi més activitat al municipi.

L’objectiu del consistori és que els calellencs “gairebe ni notin” la vaga. De fet, l’alcalde ja va demanar davant d’aquesta situació “que no fessin servir als ciutadans de Calella com a moneda de canvi”, però es presenta una situació complicada. La ciutat viu del turisme i a l’estiu es concentra un dels periòdes de més activitat i, com a conseqüència, de més generació de residus.

L’empresa ja s’ha reunit amb els treballadors en diverses ocasions però encara no s’ha arribat a cap acord que permeti desconvocar la vaga.

El Departament de Treball decreta els serveis mínims

El Departament de Treball ha decretat els serveis mínims que s’hauran de complir durant la vaga, admetent que l’aturada pot afectar el dret a la salut i el medi ambient.

Els serveis mínims que s’han de complir a partir de dilluns són:

  • La neteja viària es farà dos cops per setmana, incloent la matèria orgànica que es pot descompondre causant fortes olors.
  • La recollida del rebuig es farà cada tres dies i de la fracció orgànica cada dos dies.
  • El servei de recollida selectiva será del 50% del servei habitual. També serà del 50% el porta a porta a establiments hotelers i comercials.
  • El servei de recollida d’escombraries i de neteja viària será del 100% als centres d’hospitalització i assistència, al mercat municipal, als casals d’estiu i als centres escolars amb servei de menjador.
  • Els residus voluminosos només es retiraran si impedeixen el pas de vianants o la circulació viària.
  • La deixalleria municipal funcionarà al 33%.
  • La recollida dels residus que es generin en esdeveniments es farà el mateix dia o el següent.

Comparteix el contingut!

Go to Top