Una exposició mostra la defensa de la costa maresmenca durant la Guerra Civil

2024-06-07T17:59:43+01:0007/06/2024|

#sortimdecasaCalella El Museu del Turisme mostra una exposició sobre la defensa de la costa del Maresme durant la Guerra Civil i sobre el patrimoni bèl·lic que encara s’hi conserva, a més de les estructures defensives que es van construir, com els nius de metralladores i bateries de costa. Es titula “Enemic a la vista! La defensa de la costa del Maresme” i aquest dissabte a les 18h s’hi fa una visita comentada gratuïta.

En aquesta presentació es recorden els anys en què la població de la comarca va patir atacs marítims i aeris a Calella, però també a altres municipis com Canet de Mar, Mataró i Arenys de Mar. A l’inici de la guerra, es van construir diferents fortificacions per a la vigilància i la defensa del litoral dels atacs que venien de les forces rebels de Mallorca. Documents, cartells, gràfics i objectes com cantimplores, restes d’armes i una màscara de gas formen part del catàleg de l’exposició, que es podrà veure fins el 29 de setembre. També s’hi explica que a Calella hi havia dos nius de metralladores.

L’exhibició a Calella d’aquest patrimoni de la història bèl·lica del país ha estat possible gràcies a l’historiador Adrià Cabezas, del Grup de Recerca i Estudis de la Guerra Civil, que ha comissariat l’exposició amb el material i suport procedent d’altres museus de la comarca.

Comparteix el contingut!

Go to Top