Sabors Maresme, la marca gastronòmica per promocionar els productes comarcals

  • Set restaurants calellencs ja s’han adherit al projecte, que implica comprar a productors locals

Els productors i elaboradors han valorat la nova marca en una taula rodona organitzada pel Consorci

2024-05-16T16:09:10+01:0016/05/2024|

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha creat una nova marca per promocionar la gastronomia de la comarca, Sabors Maresme, la qual agrupa a restauradors, allotjaments i empreses d’esdeveniments i activitats gastronòmiques per reivindicar el producte local i posar “el territori a la taula”.

Sabors Maresme neix amb una seixantena d’establiments adherits, set d’ells calellencs. Són el restaurant Marítim, Neska Polita Vinoteca, In-Geni Restaurant, El Cielo Extremeño, Bahari Club, El Drac i Nui Beach. Els establiments que vulguin formar part del projecte han de complir uns requisits, com comprar als productors del Maresme, oferir elaboracions típiques de la comarca i indicar-ho a la carta, entre d’altres.

Aquesta aposta del Consorci ha tingut una bona rebuda en el sector local, segons van expressar a l’acte de presentació celebrat a l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol. El productor Dani Pujol, de l’empresa de Cabrera de Mar Verdpujol, considera que projectes com Sabors Maresme són “fonamentals perquè nosaltres, que estem al sector primari i som els proveïdors de la gastronomía, de la restauració i de l’hostaleria, hem d’estar implicats. És un projecte molt interessant per assegurar una cosa que està molt en perill, que és el manteniment d’un sector primari productiu, amb ganes i implicat al Maresme”. Pel que fa als establiments, el xef del Tresmacarrons, Miquel Aldana, considera que una manera de diferenciar-se de la competència és precisament aprofitar els productes que ofereix el Maresme.

D’altra banda, els productors demanen més visibilitat de la seva feina dins de la comunitat local, un propòsit que Sabors del Maresme pretén aconseguir. La responsable d’enoturisme del celler Bouquet d’Alella, Teresa Cerdà, afirma que “accions com aquestes són molt importants pels restauradors i productors, ja que això fa que entre nosaltres ens entrellacem més i aconseguim sumar. Si això es va potenciant, es pot transmetre després als turistes i la gent local, però primer hem de tenir la casa ben moblada amb aquest tipus de difusió, posant en contacte diferents productors i que ens ho anem creient”. L’objectiu d’aquest projecte és revindicar el producte local com un segell identitari i, alhora, destacar-ne la seva excel·lència.

Comparteix el contingut!

Go to Top