L’Ajuntament ha encarregat la redacció del pla funcional del centre cívic per un import de gairebé 10 mil euros
En marxa els primers passos per convertir el mercat en un centre cívic
El pressupost d'aquest any contempla una partida de 360 mil euros per l'espai
Ja s’han començat a fer els primers passos per convertir el mercat municipal en un centre cívic. L’Ajuntament de Calella ha encarregat a l’empresa Taller 9S Arquitectes la redacció del pla funcional del nou espai per un import de gairebé 10 mil euros, que hauria d’estar llest a mitjans de juny. Aquest document ha d’establir els objectius, les funcions i les necessitats del servei i dels seus usuaris i marcar el calendari d’execució de les obres.
El pla funcional és només el primer pas per la transformació de l’espai. Un cop enllestit, caldrà fer la redacció pròpiament del projecte i buscar l’empresa que porti a terme les obres. En funció del que diguin els diferents estudis, potser també es contractarà una empresa o personal extern perquè dinamitzi el centre cívic. En definitiva, tota una sèrie d’actuacions que s’allargaran en el temps; el més probable és que calgui esperar, com a mínim, fins l’any que ve per veure moviment al mercat.
El pressupost d’aquest any contempla una partida de 360 mil euros per l’espai, però només 150 mil són d’assignació directa. La resta, 210 mil euros, provindran de la venda de dos actius de titularitat municipal: l’edifici de l’antiga caserna de la comissaria de policia que estava ubicada al carrer Sant Joan i d’una parcel·la situada a Pineda on estan instal·lats els repetidors telefonia mòbil, televisió i altres serveis de telecomunicacions.
Edifici protegit
A l’hora de redactar el projecte constructiu i d’executar les obres cal anar amb molt de compte, ja que es tracta d’un edifici protegit. El Mercat va ser una de les obres noucentistes de l’arquitecte Jeroni Martorell, construït l’any 1927. L’edifici està catalogat com a BCIL (Bé Cultural d’Interès Local), motiu pel qual no es pot destruir. L’any 2015, ja es va rehabilitar quan es va reformar el mercat deixant-lo tal com el coneixem a dia d’avui, però deixant la part exterior gairebé intacta.
A més, en tot aquest procés cal tenir en compte les paradistes: les dues parades que queden actualment, la de fruita i verdura i la de peix, perdran la seva activitat econòmica diària i hauran de rebre una indemnització per no haver pogut acabar els anys de concessió.
El futur del mercat va ser un dels temes que van marcar la darrera campanya electoral obligant a posicionar a totes les forces polítiques, algunes amb propostes de major envergadura que conduïen a la conversió de l’edifici en un centre cívic però amb detalls diferents, mentre que d’altres apostaven per mantenir la venda de productes de proximitat.