El centenari del pintor calellenc Francesc Oliver protagonitza el 2024

  • Per commemorar l’Any Oliver, s’organitzaran activitats com una exposició de quadres de l’artista i un col·loqui, entre d’altres

Quim Oliver, fill del pintor, descobrint el logotip de l'Any Oliver. (Foto: Aj. Calella)

2024-02-26T20:32:23+01:0026/02/2024|

Aquest 2024, Calella commemora el centenari del naixement del pintor local Francesc Oliver, un artista que va exposar a diferents punts de la geografia catalana i també nacional, a ciutats com Santander o Tenerife. Per celebrar l’Any Oliver, s’organitzaran diferents activitats com una exposició de quadres i un col·loqui, a més d’altres actes en el marc de la Festa Major de la Minerva.

Oliver va ser un pintor format a si mateix des de Calella, primer aprenent a dibuixar al carbó als tallers impartits per Folgado i després amb lliçons de perspectiva de la pintora Carme Sala, al qual li va sumar un curs de composició i teoria del color del catedràtic de dibuix calellenc Josep Ortiz. També va tenir la influència del pintor Barrenechea quan dirigia l’Agrupació Artística de Pintura de Calella i, en la distància, de Joaquim Sorolla, considerat el pintor de la llum del Mediterrani.

El Parc Dalmau és un lloc especial pel pintor, ja que vivia a l’Avinguda del Parc

La temàtica costumista era la preferida de l’artista calellenc, amb moltes referències al Mediterrani, al carnaval venecià i les seves mascares i a l’exotisme nord-africà. Els temes paisatgístics i humans eren recurrents en la seva obra, sobretot ambientats en la illa de Tenerife, on es desplaçava sovint per visitar al seu germà.

Durant l’Any Oliver, els documents oficials portaran el logotip commemoratiu. Anteriorment, també s’ha dedicat a l’arribada de l’aigua de la Tordera, al centenari de la Llopa i a la poetessa Maria Cardona.

Comparteix el contingut!

Go to Top