Inversió milionària per remodelar els carrers Sant Josep, Miquel Cuní i Bruguera

  • Al carrer Miquel Cuní es va fer una obra d’urgència a l’estiu perquè les aigües fecals sortien pels desguassos de les cases

  • Les obres poden durar entre 4 i 7 mesos, en funció de si s’executen de forma simultània o no

2024-01-25T12:08:32+01:0025/01/2024|

L’any comença amb el plantejament d’una obra de gran envergadura al centre de la ciutat: el projecte de remodelació dels carrers Sant Josep, Miquel Cuní i Bruguera, al qual s’hi destinaran pràcticament 1,1 milions d’euros.

Era una reforma anunciada després de les queixes dels veïns de Miquel Cuní, que veien com les aigües fecals sortien pels desguassos quan plovia degut al mal estat de la canonada. A l’estiu es va fer una obra d’urgència per substituir el clavegueram, però l’Ajuntament va deixar per una segona fase la reurbanització global del carrer i també dels adjacents. En canvi, aquest tram del carrer Bruguera ja s’havia urbanitzat recentment.

Aquest tipus d’obres de gran envergadura s’utilitzen per anar substituint les canonades de fibrociment que queden, que són les més antigues i que més fuites pateixen, un problema important no només degut a que conté amiant sinó també per la situació de sequera actual. Tot i així, es fan de forma esglaonada perquè són projectes molt costosos i que, a més, provoquen molèsties als veïns de la zona. En aquest cas, les canonades d’aigua potable són de fibrociment i se substituiran. Això implica un cost superior, ja que només les empreses habilitades poden tractar aquest material.

Entre 4 i 7 mesos d’obres

La substitució de les canonades i la remodelació del carrer es divideix en dos àmbits: el carrer Sant Josep, amb una durada prevista de 3 mesos, i Miquel Cuní i Bruguera, que es preveu que s’allargui durant 4 mesos. L’Ajuntament encara no ha decidit si es duran a terme de forma simultània o si primer es farà una fase i després la segona, motiu pel qual les obres poden anar dels 4 als 7 mesos.

Durant aquest temps, el trànsit quedarà restringit a la zona i només els veïns podran passar per utilitzar els seus guals, mentre les obres ho permetin.

El projecte d’obres es troba en exposició pública durant un mes. Si no es presenten al·legacions, es licitaran les actuacions, situant-nos, com a mínim, al mes de març. Si les obres es fan de forma simultània, estarien en marxa durant tot l’estiu. Si es fan de forma esglaonada hi podria haver una pausa estival, tal com succeeix normalment, de tal forma que es podrien allargar gairebé fins a finals d’any per tenir les dues fases enllestides.

Comparteix el contingut!

Go to Top