Calella reunirà la Junta Local de Seguretat el 29 de novembre

  • El govern demanarà més mossos i modificar el Codi Penal per castigar la multireincidència i acabar amb les ocupacions

  • El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i tots els cossos policials seran presents a la Junta Local de Seguretat

La Junta Local de Seguretat es va reunir el mes de febrer d'aquest any. Malgrat no és gens habitual que es reuneixi dos cops en un mateix any, els problemes que s'han anat generant darrerament -dos casos d'apunyalaments, baralles, robatoris i ocupacions conflictives- han portat al govern a convocar-la de nou.

A la Junta Local de Seguretat hi participen tots els cossos policials juntament amb els responsables polítics

2023-10-25T17:30:04+01:0025/10/2023|

Ja hi ha data perquè els responsables polítics i policials es reuneixin per trobar una solució als problemes de seguretat que s’estan produint a Calella. La Junta Local de Seguretat està convocada pel 29 de novembre, moment en què el govern municipal es trobarà amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i una representació de tots els cossos policials: Mossos d’Esquadra, Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

L’alcalde, Marc Buch, ha anunciat la data de la junta en el directe d’Instagram d’aquest dimarts, avançant que li traslladaran tres peticions al conseller. D’una banda, que “volem més presència dels Mossos d’Esquadra, especialment els mesos d’estiu”, afirma Buch. De fet, ha estat una demanda de tots els alcaldes del territori, que es troben amb la mateixa manca d’efectius, i que s’està convertint en una reivindicació històrica.

L’alcalde va un pas més enllà i exposa que també “li traslladarem la demanda de la modificació del Codi Penal per castigar la multireincidència i modificar la llei per acabar d’una vegada amb les ocupacions tan conflictives i que generen tanta problemàtica a la nostra societat”. Moltes de les baralles que han acabat recentment amb ferits, així com altres delictes de més petita envergadura com els furts i estrebades, els cometen els mateixos delinqüents coneguts per la policia.

Buch assegura que “la policia actua moltíssimes vegades, cada dia” i que “tenen la instrucció de tolerància zero amb la delinqüència”, però apunta que el problema són les lleis perquè “la multireincidiència està poc castigada, són persones que delinqueixen moltes vegades i, per molt que les detinguem, van al jutjat i tal com entren, surten”. L’alcalde admet sentir “impotència” en veure com la policia deté als malfactors i “l’endemà surten”.

La Junta Local de Seguretat ja s’ha reunit aquest any. Va ser el mes de febrer, abans de les eleccions, en una trobada en la qual no hi va participar el conseller. Malgrat no és gens habitual que es reuneixi dues vegades en un any, els darrers successos han obligat a programar una data per trobar una solució a la situació.

Comparteix el contingut!

Go to Top