Substitueixen d’urgència el clavegueram de Miquel Cuní per evitar que tornin a sortir les aigües fecals

  • Es col·locarà una primera canonada de clavegueram per evitar que les aigües residuals tornin a inundar els baixos, ja que el tub actual està col·lapsat

  • Entre finals de 2023 i inicis del 2024 es reurbanitzarà Miquel Cuní, instal·lant una segona canonada, la xarxa de pluvials i remodelant el carrer

2023-09-12T15:40:26+01:0012/09/2023|

L’Ajuntament ha començat avui els treballs per substituir la canonada del carrer Miquel Cuní, la qual estava “col·lapsada i no engolia res”, segons ha admès l’alcalde, Marc Buch. Això ha provocat que els veïns hagin patit en més d’una ocasió inundacions d’aigües fecals que sortien pels desguassos dels baixos, una situació que va avançar CALELLA COMUNICACIÓ i per la qual s’ha activat un procediment d’urgència per revertir-la.

Buch ha explicat que “el que fem ara és substituir la canonada principal del clavegueram”, una tasca que realitzarà la mateixa empresa que ha fet les obres del carrer Sant Pere, Excavacions Bermúdez S.L., per gairebé 48 mil euros. Es preveu que tinguin una durada aproximada d’un mes, durant el qual el carrer estarà tallat al trànsit i els veïns no podran fer ús dels pàrquings.

El projecte global contempla instal·lar dues canonades de clavegueram i una de pluvials, malgrat l’alcalde ha especificat que “ara només en col·locarem una de clavegueram al costat de Sant Pol que ja serà definitiva, però a la banda de Pineda les connexions definitives les instal·larem amb la reurbanització per tenir més capacitat d’evacuació amb el clavegueram”. L’obra d’urgència només inclou el primer tub de clavegueram per evitar que un nou episodi de pluges torni a fer surti les aigües negres pels desguassos de garatges i dutxes, pel que un cop instal·lat es tornarà a tapar el carrer fins que es liciti i comencin els treballs de reurbanització, que l’Ajuntament preveu de cara a finals d’aquest any o principis de 2024.

El carrer Miquel Cuní seguirà la mateixa estètica de Bruguera i Sant Pere, amb voreres amples i la calçada destinada al pas dels vehicles al centre. El consistori afirma que la intenció és replicar aquest mateix model al carrer Sant Josep, però encara no hi ha data.

Arranjament de la canonada a Bruguera

Divendres passat també es van fer tasques d’arranjament de les canonades al carrer Bruguera, precisament al tram entre Miquel Cuní i Raval. Aquests treballs, però, no tenien relació amb la substitució de la canonada que ha començat avui, segons ha explicat l’alcalde, sinó que es devia a una avaria provocada pel pas de vehicles pesants. En aquest cas, el carrer només va estar tallat divendres durant unes hores.

Comparteix el contingut!

Go to Top