Els veïns del carrer Sant Pere, farts d’unes obres que s’eternitzen

  • Les obres porten ja més de dues setmanes de retard, l’Ajuntament acusa a l’empresa d'incomplir el calendari

  • El carrer Jovara torna a estar tallat al trànsit a l’alçada de Sant Pere

2023-07-18T10:00:11+01:0017/07/2023|

Les obres de remodelació del carrer Sant Pere per renovar el clavegueram i ampliar les voreres porten ja més de dues setmanes de retard. Aquesta demora indigna als veïns, sobretot els que viuen al mateix Sant Pere i a Jovara que denuncien “portem quatre mesos patint aquestes obres que sembla que no acabaran mai…”. L’Ajuntament afirma que ha estat l’empresa que realitza les obres la que ha incomplert el calendari previst, i que els treballs també s’han endarrerit per l’aparició d’unes connexions telefòniques que no es coneixien entre el tram d’Església i Jovara. Excavacions Bermúdez és l’adjudcatària que està realitzant les obres per un import de 650 mil euros. La previsió actual de finalització és entre principis i mitjans d’agost, però no s’ha determinat si hi haurà alguna penalització per la demora.

Els més afectats són els veïns, que es queixen que el carrer “porta aixecat, sense asfaltar, amb forats, amb grava que arriba als portals des del principi… els pàrquings sense poder utilitzar… Lamentable gestió la que s’ha fet aquí. 4 mesos per un tram de carrer? És una vergonya…”, afirma una de les residents de la zona.

Un altre problema afegit és la pols que se m’acumula al balcó i que m’entra a casa ara que és estiu i ho tinc tot obert… una es comença a desesperar”, exposa, al qual també hi suma les molèsties pels sorolls de la maquinària a primera hora del matí: “a les 7:50h del matí ens desperten perforant i foradant el carrer per segona vegada!”.

A més, el carrer Jovara torna a estar tallat al trànsit en aquest punt, el que complica la mobilitat a la ciutat en ser l’únic carrer que travessa Calella en direcció a Pineda, juntament amb la N-II. La circulació va estar oberta durant un temps, però s’ha tornat a restringir perquè els operaris tornen a treballar en aquest encreuament.

La mobilitat tampoc és fluïda pels vianants, ja que resulta complicat poder passar, especialment per la gent amb mobilitat reduïda: “la gent gran no pot passar… amb els cotxets d’infants la cosa també es complica…”, assegura la veïna, una situació en la que s’han trobat, sobretot, les persones que van en cadira de rodes.

Les obres van començar a finals de gener a la cruïlla entre els carrers Sant Pere i Anselm Clavé, a tocar de l’estació, i els treballs han anat pujant però sense que estigui el carrer del tot acabat. Tenien una durada prevista de cinc mesos, pel que haurien d’haver acabat a finals de juny. A la pràctica, encara queda el tram entre Església i Bruguera gairebé per complet i finalitzar la resta.

Voreres més amples i fora pàrquing

Les obres consisteixen en l’ampliació de les voreres, que passaran a estar a la mateixa alçada que la calçada. Això farà disminuir la calçada eliminarà les places d’aparcament, tal com ja va passar amb els trams del mateix carrer que es van reformar anteriorment. Els veïns demanaven ordenar la circulació perquè el pas de camions de gran tonatge per un carrer tan estret provocava que s’encastessin als balcons.

També es renovarà el clavegueram i es col·locarà un tub col·lector d’aigües pluvials i residuals, a més de substituir la xarxa d’aigua potable de fibrociment amb amiant que hi ha actualment.

Comparteix el contingut!

Go to Top