L’Ajuntament clausura temporalment el pàrquing de Joan Fuster per les afectacions de l’incendi

  • L’aparcament no tornarà a obrir fins que no quedi adaptat a la normativa actual

  • Els veïns afectats demanen que Gestvia els deixi aparcar a la zona blava i verda

Una cinta de la Policia Local impedeix el pas a l’aparcament on es va incendiar un cotxe a mitjans de novembre.

Les portes d'accés del pàrquing ara estan tancades

  • Les males condicions de l’aparcament després de patir l’incendi d’un cotxe al seu interior fa un mes i mig ha obligat a l’Ajuntament a clausurar l’aparcament fins que els veïns arreglin canonades i adaptin les instal·lacions a la normativa. La comunitat de veïns ha contractat una enginyera per coordinar les obres. Hi una seixantena de veïns afectats més els clients del basar.

2022-12-30T10:37:06+01:0030/12/2022|

L’Ajuntament ha clausurat l’aparcament del carrer Joan Fuster i Ortells malgrat es va retirar el cotxe que s’hi va incendiar fa un mes i mig. Els veïns accedien a les seves places privades i els clients del basar a les places públiques passant pel costat de les runes del vehicle calcinat, però la seva retirada s’ha demorat tant que el consistori l’ha fet tancar temporalment, obligant als veïns a aparcar al carrer fins que se solucionin tots els desperfectes.

El motiu del tancament són les condicions en les que es troba l’immoble, amb la instal·lació elèctrica i contra incendis i les canonades afectades. A més, aprofitant el sinistre i que cal fer obres, el consistori reclama que l’aparcament s’adapti a la normativa actual -fins ara complia els requisits de l’any en què es va posar en funcionament, però la normativa ha anat variant-, una inversió que no hauria estat necessària si no s’hagués produït l’incendi. Una d’aquestes millores és l’ampliació de la centraleta d’incendis i gestió d’alarma, per posar nous circuits. 

Després d’un mes d’estira i arronsa amb les assegurances i de traves burocràtiques, la comunitat de propietaris va aconseguir que es retirés el cotxe que va patir un curtcircuit el 12 de novembre i que va danyar la part comercial de l’aparcament, la que ofereix el basar del damunt pels seus clients i que és propietat de Mercadona. Però la retirada no es va produir fins poc abans de les festes de Nadal, pel que els dies festius allarguen la substitució de les instal·lacions afectades, motiu pel qual l’Ajuntament ha clausurat tant la part pública com la privada on aparquen els veïns.

La comunitat ha contractat una enginyera

La comunitat ha contractat una enginyera que coordini tots els serveis que s’han de substituir i supervisi que els canvis s’adapten a la normativa actual. Calculen que el procés s’allargarà entre dos i tres mesos.

El centenar de places de cotxes -una seixantena de veïns i els clients del basar- ara han d’aparcar al carrer o llogar un altre pàrquing durant el temps que es fan les obres. Per evitar el sobrecost, han demanat a l’Ajuntament que Gestvia els permeti aparcar de forma gratuïta a les zones blaves i verdes de forma temporal, mentre no poden fer ús del seu aparcament. Una mesura que demanen que s’estengui als vehicles que no estan empadronats a Calella però que també tenien plaça pròpia a Joan Fuster. De moment, estan pendents de resposta.

Comparteix el contingut!

Go to Top