El pàrquing de l’estació incorpora doble sentit i deixa el passeig per vianants i bicis

  • S’amplia la zona de passeig de vianants i el carril bici del camí del Cementiri

L'aparcament de l'estació és ara de doble sentit

  • La zona de vianants i el carril bici adjacent quedava molt atapeïda pel pas de cotxes, ara poden disposar de tot el tram de passeig. Els cotxes queden només a l'interior de l’aparcament de l’estació. L’Ajuntament ha seguit la proposta del calellenc Joan Alcaraz.

  • Amb aquesta reordenació es perden 18 places per a cotxes al pàrquing de l’estació, però s’incorporen tres places per a per persones amb mobilitat reduïda i per motos.

2022-10-13T08:47:25+01:0013/10/2022|

La zona de l’aparcament gratuït de l’estació i el tram del passeig que porta al Cementiri Vell ha canviat la mobilitat. Ara, per l’interior del pàrquing transcorren els dos sentits de la circulació i el passeig es destina únicament als vianants i al carril bici. L’Ajuntament ha executat el projecte que li va presentar un ciutadà, Joan Alcaraz, per reordenar la zona.

Fins ara, per dins del pàrquing només hi passava el carril en direcció Sant Pol, pel que el sentit de la marxa cap a Pineda compartia espai amb vianants i bicicletes, quedant atapeïts. A la realitat, els vianants circulaven pel carril bici i les bicicletes per l’espai que tècnicament era pels cotxes. Ara, tota la zona del passeig és per la gent que passeja i corre i s’hi està pintant un carril bici més ampli.

El camí del Cementiri ara és només per vianants i bicis

A l’interior de l’aparcament s’ha volgut pacificar la mobilitat limitant la velocitat a 20 km per hora. L’element negatiu és la pèrdua d’algunes places d’aparcament, un dels problemes principals de la ciutat des de fa anys. N’hi havia 186 i gairebé totes eren en bateria, mentre que ara n’hi ha 168 -se n’han perdut 18- i es combinen tant els estacionaments en línia com en bateria, segons l’Ajuntament. A l’estiu es notarà especialment quan la població creixi pel turisme i, conseqüentment, també el nombre de vehicles en circulació. També hi ha una zona per motos i 3 places d’aparcament per persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament, a través de Gestvia, ha executat el projecte que li va proposar el calellenc Joan Alcaraz l’any 2018. Alcaraz, molt compromès amb la ciutat, constantment pensa noves idees per millorar aspectes quotidians i presentar-les als Pressupostos Participatius, com projectes per la instal·lació de càmeres de vigilància, que va guanyar la convocatòria de l’any passat, o la creació de tobogans gegants al Parc Dalmau. També va proposar col·locar jocs infantils a la platja, com tenen altres poblacions maresmenques, però tot i guanyar l’edició de l’any 2019, l’Ajuntament es va escudar en un problema amb Costes i va destinar els diners a altres qüestions durant l’època covid.

Alcaraz no va presentar la reordenació de la façana marítima als participatius, sinó que li va proposar directament als diversos partits polítics. Ara, el govern se l’ha fet seva i l’ha aplicat pràcticament en la seva totalitat. L’impulsor també contemplava l’eliminació del mur que separa la zona de pàrquing i la de vianants per tal que els vehicles poguessin aparcar un metre més enrere, mantenint l’estacionament en bateria i donant més aire als dos carrils que queden a l’interior de l’aparcament.

Comparteix el contingut!

Go to Top