El Calella Film Festival dedica la setena edició al 50è aniversari del film “El Padrino”

Al Pacino protagonitza "El Padrino"

  • La Llopa de Calella es vesteix amb el vestit amb la característica rosa de la pel·lícula "El Padrino". Es mantenen les dues seccions competitives Low Budget i Creative Rosebud Awards i també el concurs de guió. Com a novetat s'impartirà un taller de cinema per nens i joves a càrrec d'una cineasta ucraïnesa.

2022-09-29T17:05:12+01:0029/09/2022|

La mítica pel·lícula “El Padrino” compleix 50 anys, pel que el Calella Film Festival li vol rendir homenatge dedicant-li la seva setena edició, que se celebra de l’1 al 8 d’octubre. El cartell n’és un exemple, on han combinat l’estètica del film protagonitzat per Al Pacino amb la imatge de la Llopa. De fet, la Llopa és també l’estatueta que s’emporten les pel·lícules guanyadores del certamen.

El Calella Film Festival s’ha presentat avui a la Sala Mozart, on es projectaran la majoria de les pel·lícules de la mà dels representants de l’Associació Rosebud d’amants del cinema, Albert Guinart i Anna Giménez, i de l’alcalde, Marc Buch. El batlle ha bromejat amb la temàtica d’El Padrino i l’actual situació de crisi política a Calella preguntant si calia portar guardaespatlles al cinema. Buch ha afirmat que Calella és una “referència de l’audiovisual” amb el Calella Film Festival, del qual ha assegurat que “ja és un clàssic”, i el Festimatge.

Presentació del Calella Film Festival avui a la Sala Mozart, amb la cineasta ucraïnesa que impartirà un taller

Una de les novetats d’enguany és un taller dirigit a nens i joves sobre com es fa una pel·lícula, a càrrec d’una directora i productora de cinema ucraïnesa que actualment està vivint a Calella a causa de la guerra al seu país, Montserine i Djeynabou Álvarez Sabaly. És gratuït i s’impartirà el diumenge 2 d’octubre a les 16h a la Sala Mozart. Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a info@calellafilmfestival.com.

Entre les seccions del festival es troben les tradicionals Low Budget, que premia els llargmetratges amb un pressupost inferior als 500 mil euros i on competeixen 9 films, i Creative Rosebud Awards, que selecciona les pel·lícules més originals amb més de 500 mil euros d’inversió, on hi competeixen 6 audiovisuals. També es premia el millor guió cinematogràfic en un concurs específic.

Des de l’Associació Rosebud d’amants del cinema expliquen que enguany no han pogut realitzar el concurs Límit 48 hores degut al canvi de dates. “Era una col·laboració amb el Tecnocampus, però al fer-ho a l’octubre, els agafava en una època d’exàmens i era complicat. És una de les espinetes que tenim clavades de recuperar-ho, perquè ens agradava molt”, ha explicat Guinart, un fet que ha confirmat Giménez qui confirma que “està clar que s’han de fer coses per nens i per joves”, motiu pel qual han inclòs el taller de les cineastes ucraïneses.

El jurat està encapçalat per l’actor calellenc Juli Fàbregas, que ha format equip amb actors, guionistes, directors, muntadors i productors com són Ramon Salas, Juli Fàbregas, Clàudia Font, Eloi Tomàs, Manuela Velasco, Maria Molins i Norbert Llaràs.

Amb la voluntat d’expandir-se cap al Maresme, també es fan projeccions a Arenys de Mar, al Teatre Principal, i a l’Akira Cine Club de Sant Pol de Mar. També han mantingut contactes amb Pineda de Mar i Mataró, però no han quadrat tots els detalls per aquesta edició, que se celebra entre dos festivals de renom dins del sector cinematogràfic com són el de Sant Sebastià i el de Sitges.

Comparteix el contingut!

Go to Top