Tres milions d’euros d’inversió per aquest 2020 a Calella

2020-01-13T11:39:50+01:0002/01/2020|

  • La inversió de l’Ajuntament de Calella per aquest any 2020 és de rècord. Té previst invertir més 3 milions d’euros públics en millores per la ciutat, de forma directa o indirecta.

La inversió estrella és la ja anunciada remodelació de la zona esportiva de La Muntanyeta però també millores en el clavegueram, carrers i equipaments. També l’ampliació de nínxols al Cementiri Pins de la Creu i noves càmeres de videovigilància al centre de la ciutat centraran les inversions previstes.

1,3 milions d’euros per la zona esportiva La Muntanyeta

La zona esportiva de la Muntanyeta, amb un pressupost d’1,3 milions d’euros i prevista al Pla d’Equipaments Esportius aprovat al 2017, inclourà la renovació del paviment de les pistes d’atletisme i el canvi de gespa natural per gespa artificial. S’ha descartat la opció de gespa mixta arran de l’informe d’un tècnic especialista que ho desaconsella. El canvi de gespa no està ben vist per alguns actors, entre ells el mateix Club d’Atletisme Calella, ja que veu perjudicades les seccions de llançament de javelina, de disc i de martell; de totes maneres en aquests moments no hi havia atletes especialistes en aquestes modalitats. Tampoc li sembla una bona idea al sector hoteler, perquè prefereix que el camp sigui de gespa natural o mixta ja que així atrau més al turisme esportiu. Ho comparen amb altres municipis com Lloret de Mar, que també té el segell Destinació Turisme Esportiu i que sí disposen de zona esportiva com la de Calella però amb gespa natural. El Club de Futbol Calella està esperant amb candeletes aquesta inversió per poder tornar a La Muntanyeta a fer entrenaments i partits, on ja va estar-hi fa uns anys.

Els diners per fer front a la remodelació prevista al Pla d’Equipaments Esportius venen del sobrant de diners no invertits en anys anteriors. L’Ajuntament també ha demanat una subvenció al PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) de 179.900 euros per la remodelació dels vestidors. De totes maneres, té crèdit suficient per fer-hi front sense tenir la subvenció assegurada. I fins i tot hi ha prevista una partida de 150 mil euros al pressupost de 2020 -de moment, sense destinació concreta – per a inversions de reposició dins l’àmbit del mateix pla.

Les inversions previstes dins el pressupost d’enguany pugen a 1,7 milions d’euros

  • La resta d’inversions, més de 1,721 milions d’euros, se centren en reposició d’equipaments i adequació d’instal·lacions existents a la ciutat. Es podran executar un cop l’Ajuntament tingui el pressupost 2020 aprovat -ara està en exposició pública- i hagi demanat el crèdit corresponent al banc.

Per exemple, en destaca els 300 mil euros que ha de costar la reparació del clavegueram als carrers Miquel Cuní i Sant Josep. També els 90 mil euros de la reordenació de l’espai urbà del voltant de l’estació de tren i els carrers Anselm Clavé i Amadeu per a la convivència de vianants, bicicletes i cotxes; una proposta que va liderar el grup d’ERC a través d’una moció al ple i que el govern va agafar-li el compromís d’executar-ho. O els 50 mil euros de la instal·lació d’ascensors al pas subterrani del carrer Àngel Guimerà, sota la via del tren, per anar a la platja.

L’Ajuntament també haurà de fer front, de forma necessària, a la reparació de la Sala Mozart. En concret, al fals sostre i els baixants –encara entra aigua a l’interior de la sala quan plou-, en la substitució de l’aire condicionat -el públic es queixa de calor en ple estiu-, i la instal·lació d’elements de seguretat –hi han entrat a robar unes quantes vegades aquest 2019-.

Per últim, també té prevista una partida de 50 mil euros per l’arranjament d’instal·lacions a l’antic edifici de l’escola Salicrú. Un edifici abandonat que molts calellencs demanen que s’utilitzi com a centre de formació per a joves o residència per a gent gran; però el consistori encara no ha anunciat què pensa fer. I 130 mil euros en la posada a punt de l’Arxiu Municipal.

De cara a noves inversions, aquest any 2020 està prevista una ampliació de nínxols al Cementiri Pins de la Creu (100.000 euros). L’adequació de la sala d’actes de l’edifici de l’Hostal Vell Can Saleta (90.000 euros), un edifici inaugurat fa pocs mesos que ja ha patit dues inundacions arran dels últims aiguats.

Cal destacar també la instal·lació de noves càmeres de videovigilància (57.000 euros) als carrers del centre de la ciutat, controlades des de la Policia Local, que permetrien augmentar el control de moviments de vehicles i també per identificar lladres de furts i robatoris i així intentar rebaixar la sensació d’inseguretat que expressen veïns i comerciants.

Per últim, l’Ajuntament destinarà 20.500 euros al Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) per al programa Reimagine Textile d’acompanyament d’emprenedors en l’àmbit de negoci del sector tèxtil, coordinat per l’Ajuntament de Mataró i participat pel Tecnocampus Mataró, el Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat i el mateix Ajuntament de Calella. I 30 mil euros més al projecte Smart Tourism Destination de Calella que ha estat premiat aquest 2019 per la seva vessant teòrica, però on queda molta feina a fer per portar-lo a la pràctica. A més, 12.100 euros al projecte de creació de rutes turístiques i intervenció en equipaments culturals de la comarca liderat pel Consell Comarcal per tal de desestacionalitzar el turisme.

Comparteix el contingut!

Go to Top