Els marxants de roba es plantegen no muntar la parada al Mercat
Els paradistes de roba, indignats per haver de tornar al pàrquing del Mercat
Els paradistes d’alimentació i el sector hoteler esperava la reunificació
És l'últim cap de setmana que el mercat de roba s'ubica a la Riera Capaspre
El dissabte que ve, 4 de juny, els paradistes de roba del mercat setmanal hauran de tornar a situar-se a l’aparcament del Mercat. Una decisió que ha pres l’Ajuntament i que ha indignat als marxants, que prefereixen quedar-se a l’actual emplaçament, la Riera Capaspre, on s’hi ubiquen una vintena de parades.
“Em sembla molt malament que ens haguem de traslladar. Nosaltres estem molt bé a la Riera Capaspre i estem molt en desacord en tornar a la plaça del Mercat”, afirma Amèlia Garcia, una de les afectades, que fins i tot avisa que “estem plantejant no muntar allà dissabte que ve perquè aquí començàvem a recuperar-nos i allà ens tornarem a enfonsar”. La majoria dels paradistes comparteixen la seva opinió, com és el cas de Xavier El Khalifi, que assegura que “estic decebut, ara que podíem aprofitar l’estiu amb els turistes i ens volen treure. Ho veig horrible”.
Anna Maria Haro és una calellenca que porta tota la vida fent de marxant. Considera que “on hi ha el turisme i la gent de veritat és on estem ara. Queda un mercat molt ben posat, molt vistós. Aquí treballem molt, allà ni treballàvem ni treballarem ara tampoc després de dos anys de pandèmia que ho hem passat molt malament i ara que podíem remuntar una mica”. La situació econòmica és el principal motiu pel qual els paradistes es volen quedar a la Riera Capaspre, tot i que també l’espai entre els estands els preocupa. Els paradistes d’alimentació, en canvi, esperaven amb candeletes la reunificació, ja que tenien més clients quan estaven totes les parades juntes. De fet, ja s’ha marcat a terra la distribució del mercat a partir de la setmana que ve. També pel propi Mercat Municipal era més profitós.
El trasllat se’ls va comunicar en “una reunió amb l’alcaldia i amb els nostres associats, el senyor alcalde va dir que la decisió estava presa i havíem de tornar al Mercat si o si. Vam demanar com a mínim que ens deixessin passar aquest estiu i ni això. No és just, no ens han tingut en compte per res”, es queixa Anna Maria Haro. L’únic document que se’ls ha enviat és “un paper amb la ubicació on haurem de muntar i res més”, exposa Amèlia Garcia.
Un altre paradista és el José Carlos Vázquez, que denuncia que “ens diuen que molestem i nosaltres no molestem a ningú. Nosaltres ens adaptem a les normes. Hem estat dos anys aquí lluitant, a l’hivern que no trèiem res i paguem els nostres autònoms i les taxes del mercat, esperant a que aquest estiu acabés la pandèmia. Però sense arguments ens traslladen allà”. Explica que han recollit signatures per intentar quedar-se a la Riera Capaspre, però que de moment no han tingut efecte. Un altre dels motius pels quals no volen tornar davant del Mercat municipal és que “en aquell mercat estem molt estrets, les furgonetes són molt grans i no hi cabem. Ens han posat a un carrer del mig. Si entra una ambulància no hi ha mesures de seguretat, aquí és més ample”.
La Riera Capaspre és un punt clau durant l’estiu, ja que es converteix en una mena de frontera entre la ciutat i la zona hotelera. Serveix de punt de càrrega i descàrrega pels autobusos que arriben amb els turistes que s’han d’allotjar a la ciutat i un dissabte al matí és un dia de moltes entrades als hotels. Al mateix temps, però, pot ser un reclam pels visitants.
La ubicació ideal del mercat de roba és un dilema. CALELLA COMUNICACIÓ va generar un debat a les xarxes socials on els comentaris estaven frec a frec: el 52% consideraven que la Riera Capaspre és el millor lloc, mentre un 48% creien que havia de tornar a l’aparcament del Mercat.