L’antiga fonda Trèvol, un edifici okupat discretament des de fa 3 anys

Els residents del Trebol han penjat un cartell al balcó i un comunicat a la porta

  • S'ha generat polèmica a les xarxes socials i a la zona on se situa l'antiga pensió, actualment okupada, per una publicació a un grup de Facebook.

2022-02-23T21:57:03+01:0023/02/2022|

L’okupació és un tema polèmic, en el que cada persona té un punt de vista molt marcat i pràcticament impossible de canviar. A Calella hi ha un edifici okupat des de fa 3 anys, l’antiga fonda Trèvol, situada al carrer Amadeu, on hi viuen quatre famílies amb els seus gossos, però sense nens petits. Els veïns de la zona afirmen no tenir problemes amb ells, els més propers fins i tot hi tenen amistat en veure’s sovint, una situació radicalment oposada a la que es vivia als voltants de La Bruna, l’exemple més recent d’ocupació a la ciutat. L’ambient al carrer Amadeu és molt diferent al del carrer Diputació. Els vianants poden caminar sense por, sense haver d’agafar amb força les bosses o els mòbils. Tampoc els vehicles que circulen tenen risc d’acabar amb el vidre trencat.

Darrerament, però, s’ha generat polèmica a les xarxes socials i també al barri per una publicació a un dels múltiples grups de Facebook de la ciutat, Calella Segura. Els residents de l’antiga pensió lamenten que se’ls va “titllar de lladres i conflictius, cosa que sincerament com a persones humanes ens dol i afecta”. La publicació a les xarxes socials feia referència a que s’havia accentuat la conflictivitat a la zona i que la causa serien les persones que okupen l’antic hostal. En el comunicat, els residents asseguren que “els conflictes es creen al bar del davant quan la gent va molt beguda, cosa de la que nosaltres també estem cansats”. Els veïns corroboren que els clients del bar generen aldarulls, arribant a trencar part del cartell d’una de les botigues més pròximes.

Però no és una zona especialment comercial. Majoritàriament està formada per pisos, amb algun establiment comercial com una botiga de roba i una perruqueria, a més del bar, però sense gaire tràfec de vianants. Si que hi passen molts vehicles, ja que hi ha dos grans aparcaments molt propers.

Els okupes també expliquen que “alguns de la casa treballem al poble, d’altres fora d’ell, altres s’han criat aquí des de petits i tenen família en el propi poble”, donant detalls del tipus de persones que conviuen a l’edifici. Tot i que fins ara han estat força discrets, qui passi pel davant de l’edifici veurà una pancarta i un comunicat a la porta que dirigeixen a “quien se quiera informar”. Les persones que viuen a l’edifici s’han significat amb el seu antic nom, amb dibuixos d’un trèvol al domàs i al document, penjat amb cinta adhesiva a la porta blindada. Tot i que està escrit amb ordinador, també hi ha un paper fet a mà on la lletra a representa el símbol dels anarquistes. La pancarta, escrita en un cartró de grans dimensions, pot aguantar fins que les pròximes pluges desfacin el material i facin córrer la tinta.

Trèvol era una fonda i restaurant especialitzat en carn que va deixar la seva activitat fa anys.

Tot i que l’escrit no està signat per una persona concreta, l’autora és una dona, qui assegura que li resulta “xocant” que la titllin de conflictiva quan “mai m’havien assetjat tants homes diferents en un sol poble. M’han seguit a les tantes de la matinada mentre treia els gossos, m’han intentat tocar, m’han fet sortir al carrer amb por ”.

Des del grup de Calella Segura reiteren el seu posicionament en contra de qualsevol forma d’ocupació per ser il·legal, però han retirat la publicació que va originar la polèmica ja que l’administradora del grup afirma haver rebut amenaces. “El post tractava de la informació que m’han comentat diverses persones del barri sobre els conflictes que hi ha últimament amb uns ocupes. Jo no sóc policia, em limito a posar la informació que em comenten”, explica la creadora del grup. En aquest espai privat de Facebook es comparteixen notícies i informació tant de Calella com d’altres poblacions que tenen a veure amb la seguretat -o la manca de seguretat- i va sorgir arran dels aldarulls de La Bruna.

Des del Trèvol informen que “no estan a favor d’okupar cases de propietaris ni de gent treballadora que ha estalviat tota la seva vida per poder comprar-se una llar. Però quan un banc li ha tret la propietat a una persona, no tenim miraments. No hi ha pitjors lladres que ells”. També especifiquen que l’antiga pensió és propietat de Solvia, del Banc Sabadell.

Comparteix el contingut!

Go to Top