MESURES CONTRA LA COVID-19

L’oci nocturn, a un pas de reobrir amb pista de ball i certificat covid

El Frog ha anunciat que reobrirà aquest divendres

  • El ball torna a estar permès a l’oci nocturn després de pràcticament un any i mig. Per accedir als locals caldrà disposar de certificat covid o prova diagnòstica negativa, un fet que requereix l’aval del TSJC.

2021-10-05T16:45:30+01:0005/10/2021|

El govern català ha donat el permís perquè els bars musicals i discoteques puguin tornar a aixecar la persiana la nit de dijous a divendres: preveu la seva reobertura a l’interior i amb pista de ball. Una notícia que el sector de l’oci nocturn esperava amb candeletes.

La condició per poder accedir als establiments, però, serà la de presentar el certificat covid conforme s’ha rebut la pauta completa de vacunació o una prova diagnòstica de la COVID-19 amb un resultat negatiu. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) haurà d’avalar aquest requisit, ja que és una “potencial vulneració de drets fonamentals”, ha admès la portaveu del govern, Patrícia Plaja. El govern farà la petició al tribunal demà i espera rebre-ho a temps perquè els locals puguin obrir el divendres a les 00h.

Els locals hauran d’utilitzar una aplicació que, amb un codi QR, certificarà que les persones tenen la pauta completa de la vacuna, han passat la covid o tenen un test negatiu, garantint la confidencialitat de la resta de dades personals.

Fins ara, podien obrir només aquells locals que disposessin de terrassa, amb l’interior tancat. A les portes del pont del Pilar, que per a molts serà un cap de setmana de quatre dies, totes les discoteques podran obrir fins les 5 de la matinada els dies entre setmana i fins les 6h els caps de setmana tant a l’interior com l’exterior. L’aforament s’haurà de limitar al 70%.

L’oci nocturn calellenc ja comença a preparar-se. El Frog és el primer local que ha reaccionat, anunciant que obrirà divendres i dissabtes d’octubre a partir de les 23h.

Valoració de les patronals

Des de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) es valora positivament aquest anunci, tot i que considera que “arriba massa tard” i que s’ha “fomentat i consolidat i cronificat els botellons”. També lamenten que “el sector sumi 535 dies de tancament total i pèrdues milionàries per valor de més de 6.000 milions d’euros, amb ajuts aprovats de només 40 milions d’euros”. De totes formes, temen que el TSJC tombi la mesura del certificat covid.

L’altra patronal, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON), fa una valoració més positiva i considera que l’aforament del 70% “pot fer viable econòmicament” la reobertura, mentre que la FECASARM demana pujar-lo a un 80%.

Festes Majors amb “macrobotellots”

La reobertura de l’oci nocturn arriba després dels “botellons” multitudinaris de les festes de la Mercè, que van aplegar fins a 40.000 persones i van causar greus incidents i destrosses tant al mobiliari públic com als establiments privats. També a Calella es van produir “botellons” durant la Festa Major de la Minerva, tot i que en molt menor proporció. La situació s’ha repetit també en altres municipis, on els joves veien en aquestes trobades socials per beure alcohol a la via pública l’única forma d’oci amb els establiments tancats.

La pandèmia sota control

Les dades de les últimes setmanes demostren que la pandèmia està estancada. Tot i que els indicadors baixaven dia a dia, amb la tornada a l’escola i als llocs de treball hi ha hagut un lleuger repunt, una situació que ja preveien els experts amb l’augment de la mobilitat i de l’activitat en espais interiors. Ara mateix, no hi ha mostres d’una sisena onada.

Comparteix el contingut!

Go to Top