VOLTA CICLISTA

L’Ajuntament va pressionar hotelers perquè allotgessin equips de la Volta

  • Edició 100 de la Volta Ciclista Catalunya

  • Enguany acaba la participació de Calella a La Volta

L'UAE Team Emirates s'allotja a l'Hotel Sant Jordi

  • L’organització ha hagut de pagar més del doble als hotels calellencs degut a les restriccions que imposa la Unió Ciclista Internacional. Amb tot, els equips pernoctaran més nits a casa nostra durant les etapes que tenen Banyoles i Mataró.

2021-03-21T13:04:50+01:0020/03/2021|

L’equip que gestiona les reserves hoteleres de La Volta va començar a fer contactes amb els hotelers des de la tardor passada, en plena segona onada de la pandèmia. Els hotelers, que no havien obert l’estiu anterior -o si ho havien fet, havien hagut de tancar en plena temporada pels pocs turistes que visitaven Calella-, se’ls feia difícil programar amb temps si podrien estar oberts o no de cara a aquest mes de març per allotjar els equips de la Volta i els organitzadors.

Finalment són 5 els hotels calellencs que tenen equips o organització d’aquesta edició número 100 de La Volta. Els hotelers van rebre trucades de la mateixa alcaldessa de Calella insistint en què obrissin l’establiment per allotjar ciclistes i staff. Alguns van acabar cedint, d’altres no. L’Amaika, Les Palmeres, el Catalonia, el Sant Jordi i el Calella Palace tenen obert.

Els hotels Bernat II, Kaktus i Haromar, que altres anys havien allotjat membres de la prova esportiva, enguany mantenen el cartell de tancat ja que no els és rentable obrir l’establiment, ja sigui per les exigències de l’organització respecte de les mesures que han de prendre amb la pandèmia, o per les poques reserves de turistes que es volen allotjar els dies següents a la nostra ciutat.

Amb tot, l’organització ha hagut d’anar a buscar hotels a poblacions properes. Els preus que normalment pagaven també han augmentat, en algun cas més del doble. Tot plegat respon a la necessitat de l’organització de fer, sí o sí, l’edició centenària de la Volta Catalunya aquesta primavera. L’any passat es va haver de cancel·lar per la pandèmia. Calella participa en la primera etapa.

S’organitza la Volta Catalunya com el Tour de França, el Giro d’Italia o La Vuelta. Inicialment, estava previst que només s’allotgessin dos equips per hotel, però la Unió Ciclista Internacional va canviar el criteri i ara en permet cinc. Malgrat tot, serà una cursa ciclista estranya sense públic.

Només podrem veure la sortida i l’arribada per TV3. La sortida serà al voltant de dos quarts d’una del migdia des de la Riera Capaspre i l’arribada es preveu a les 5 de la tarda al mateix punt. No es permetrà públic ja que totes les persones que van amb l’esdeveniment es consideren un grup bombolla (inclosos periodistes i col·laboradors). No podran sortir de l’entorn on estan allotjats i també estaran delimitades les zones de sortida, arribada, aparcament, control de signatures i logística per evitar el màxim de contacte exterior possible.

Quan es tanca una porta s’obre una finestra. La crisi de la disponibilitat de llits per La Volta d’enguany no només afecta a la nostra ciutat, també es fa notar en les altres poblacions i etapes de la carrera. És el cas de les etapes que acaben a Banyoles (contrarellotge etapa 2 Banyoles-Banyoles) i Mataró (arribada de la penúltima etapa del circuit) que els equips -sense la logística- tornaran a dormir a casa nostra. D’aquesta manera, els hotelers calellencs que sí que han apostat per La Volta Catalunya d’enguany almenys podran gaudir de dues nits més amb algunes habitacions ocupades.

Última edició de La Volta Catalunya des de Calella

Calella, que manté contracte anual amb La Volta Catalunya des de 2012, vol ser un referent en turisme esportiu (té el segell des de 2009). Cada any La Volta costa 50.000 euros a la hisenda de l’Ajuntament; amb tot mai no s’ha fet públic el cost que suposa aquest esdeveniment esportiu a les regidories de Seguretat, Serveis o Esports del consistori. Alguns sectors consideren que el retorn és qüestionable. Des del Govern municipal creuen que La Volta serveix per posar Calella al mapa i anuncien els països i canals que n’han comprat els drets televisius. En el moment que els ciclistes passen per la corba del Far, el realitzador hi para especial atenció i obre el pla per enfocar aquesta estampa típica calellenca.

Enguany és l’última edició de La Volta Ciclista a Catalunya que acull la nostra ciutat. Així ho havia anunciat l’alcaldessa, tot i que la organització no vol deixar perdre l’oportunitat que li dona Calella assumint una de les etapes.

Restriccions de mobilitat

La Volta obliga a tallar, des d’avui dissabte, alguns carrers de la zona hotelera per estacionar els vehicles i autocars dels equips. El caos circulatori es produirà dilluns entre les 12:00h i les 13:00h al voltant de la N-II quan està prevista la sortida des de l’enllaç de la N-II amb la Riera Capaspre en direcció Pineda que obligarà a tallar la carretera des de la Riera Capaspre fins al Rierany dels Frares. No es podrà creuar la carretera ni tampoc treure el cotxe del pàrquing del Mercat. L’accés a l’Hospital també tindrà restriccions.

L’altre punt complicat del dia en termes de mobilitat serà en el moment que arribin els ciclistes, ja que des de les 15:45h fins les 17:30h tampoc es podrà circular per la N-II des de Sant Pol fins a la Riera Capaspre. Els veïns dels Apartaments Codina quedaran aïllats.

Els camions dels equips ciclistes se situen a la zona hotelera

Comparteix el contingut!

Go to Top