L’exregidor Jordi Sitjà passa a ser el primer director amb sou de la Fundació Hàbitat Solidari

2019-10-19T21:22:11+01:0023/08/2019|

L’exregidor d’Hisenda, Recursos Interns, Territori i Obres Públiques, Jordi Sitjà, s’ha convertit en treballador de la Fundació Hàbitat Solidari assumint el càrrec de Director. Va ser escollit a la darrera reunió del Patronat celebrada a finals de juliol, on també es va aprovar la modificació dels estatuts de la fundació, augmentant el nombre de membres de la Junta del Patronat. Qui presideix ara Hàbitat Solidari és l’alcaldessa, Montserrat Candini.

Es va proposar a Jordi Sitjà per agafar les regnes de la fundació com a Director gairebé per unanimitat: 11 vots a favor i 1 en contra, el de l’exalcalde Josep Maria Juhé. L’actual regidor de Calella en Comú argumentava que fins al moment no s’havia tingut la necessitat de disposar d’un director amb sou per la fundació perquè els representants municipals, que eren patrons de l’entitat, agafaven la responsabilitat executiva de la fundació. 

Una altra dels membres, Pilar Rocafort, ara regidora d’ERC, va fer confiança a Sitjà a canvi del compromís de crear un grup de treball que obri processos de selecció públics quan s’hagin de cobrir vacants o incorporar personal. Els membres del Patronat que van donar el seu suport a Sitjà van posar en valor el seu coneixement sobre el mercat immobiliari per la seva feina en l’àmbit privat. CALELLA COMUNICACIÓ s’ha posat en contacte amb Jordi Sitjà però no ha rebut resposta.

Formen part de la fundació l’alcaldessa, Montserrat Candini, el regidor de Política Social, Ramon Llamazares, i el regidor d’Habitatge, Josep Torres, al mateix temps els tres últims exalcaldes, Josep Maria Juhé, Josep Basart i Quim Rey; dues exregidores de l’àrea de Política Social, Margarita Valls i Pilar Rocafort; tres membres de l’entitat impulsora Càritas Calella, Antoni Borràs, Jordi Torruella i Jordi Martí; i una persona que formava part de l’antic Patronat. Ha passat de tenir-ne 10 a tenir-ne 12. 

Segons la llei de fundacions, els patrons no poden cobrar. Com a regidor, Sitjà ja assumia les tasques de director, però sense retribució. Amb aquest nomenament sí tindrà sou, que serà d’uns 29.000 euros anuals. A la fundació també hi treballa una tècnica des de 2007. Fins ara, era l’únic personal fixe de l’entitat.

A la reunió es van crear dues comissions de treball, una de caire econòmic per controlar el pressupost i una més tècnica per fer el seguiment dels programes d’intervenció social. La major part dels ingressos públics de la fundació prové de l’aportació que fa la Generalitat per cada pis a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. També rep subvencions de la Diputació de Barcelona i 30.000 euros cada any de l’Ajuntament de Calella.

Hàbitat Solidari en xifres

La Fundació Hàbitat Solidari es va constituir el 23 d’octubre de 1997 impulsada per Càritas Calella amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge a persones i famílies amb pocs recursos econòmics. Des del 2008 està vinculada a l’Ajuntament i des de 2016, està situada dins de l’Oficina Local d’Habitatge que l’Ajuntament té a la plaça Vicenç Ferrer.

L’entitat gestiona 105 habitatges socials que beneficien a 315 persones, 119 adults i 118 menors. Durant l’any 2019, més de la meitat de les persones que s’han atès són autòctones, un 17,67% provenen de països àrabs, un 12,27% de països subsaharians, un 10,41% d’Amèrica Llatina i un 3,15% venen de la resta d’Europa.

La Generalitat s’interessa per Hàbitat Solidari

A principis d’agost, el Secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, es va reunir a l’Oficina Local d’Habitatge amb l’alcaldessa, el regidor d’Habitatge, Josep Torres, i amb Jordi Sitjà, que acabava d’estrenar el càrrec de director de la fundació. Candini va explicar al responsable català d’habitatge dos dels projectes que el govern vol portar a terme durant aquesta legislatura: la creació d’habitatge social i la transformació de locals comercials del carrer Jovara en habitatges per a la gent gran.

Comparteix el contingut!

Go to Top