Arrenca la campanya de la renda 2024: dates clau i novetats per presentar la declaració

2025-04-02T09:18:09+01:0002/04/2025|

Aquest dimecres, 2 d’abril, ha arrencat la campanya de la renda 2024. Aquesta finalitzarà el 30 de juny i, com cada any, la declaració es podrà fer de tres maneres diferents: presencial, online i per via telefònica. Hisenda ha facilitat un simulador, disponible a la mateixa web de l’Agència Tributaria, que permet calcular el resultat de la declaració i l’import que es rebrà o que per defecte s’haurà de pagar.

Enguany, hi hauran novetats en relació a les persones que es troben en situació d’atur i el mètode de pagament si la declaració surt a ingressar.

Calendari

Els qui  vulguin fer la declaració en línia ho poden fer a partir d’aquest mateix dijous. Per accedir-hi, caldrà identificar-se amb el correu electrònic, el sistema Cl@ve PIN o el número de referència.

D’altra banda, qui la prefereixi fer per telefòn, podrà demanar cita a partir del 29 d’abril i obtenir-la a partir del 6 de maig i, en el cas que es vulgui fer la declaració de manera presencial, s’haurà d’esperar fins el 2 de juny. En tots dos casos, s’haurà de demanar cita prèvia a través d’internet, o trucant als telèfons 91 553 00 71 / 901 22 33 44.

Els aturats no hauran de fer la declaració de la renda

Les persones que rebin una prestació d’atur i no hagin ingressat més de 22 mil euros es podran estalviar fer aquest any la declaració de la renda. El govern espanyol ha decidit ajornar-ho fins a la campanya de 2026, ja que la nova norma sobre el subsidi va entrar en vigor el 1 de novembre de l’any passat, fent que durant els primers deu mesos no existís cap obligació de declarar l’IRPF.

En canvi, els aturats que hagin tingut més d’un pagador i hagin ingressat més de 15 mil euros, si que estaran obligats a fer la declaració de la renda. Per altra part, els autònoms també l’hauran de fer, igual que l’any passat, i també s’aplica en els beneficiaris de l’ingrés mínim vital.

D’altra banda,  els qui hagin cobrat només el salari mínim interprofessional (SMI) finalment tampoc han de presentar la declaració de la renda.

Deduccions pel lloguer 

En l’àmbit de l’habitatge, els propietaris de pisos de lloguer en zones tensionades, com Calella, podran aprofitar deduccions fiscals en la seva declaració, que va del 50 fins al 90% sobre el rendiment net. Aquestes deduccions s’apliquen només als contractes signats a partir del 26 de maig de 2023.

A més, els llogaters també poden beneficiar-se de descomptes fiscals autonòmics, com per exemple, els joves menors de 32 anys, les persones vídues o aquells que hagin estat a l’atur durant més de 183 dies.

Novetats en les ajudes energètiques, donacions i pensions

Les ajudes a l’eficiència energètica continuen vigents, incloent subvencions per a vehicles elèctrics, millores a finestres i tancaments, i instal·lació de plaques fotovoltaiques. Tot i això, cal tenir en compte que no totes tributen, així que cal revisar quin tipus d’ajuda s’ha rebut per saber si cal incloure-les a la declaració.

Pel que fa a les donacions, aquest any s’han augmentat els beneficis fiscals. Les aportacions a entitats sense ànim de lucre es podran desgravar un 80% fins als primers 250 euros, una millora respecte als 150 euros d’anys anteriors.

Finalment, els pensionistes que tinguin una mútua entre 1967 i 1978 podran rebre un pagament únic amb la quantitat que van abonar de més.

Canvis en la forma de pagament

Hisenda també ha incorporat que es pugui pagar la declaració de la renda a través de Bizum. També es podrà pagar amb tarjeta de crèdit, a més dels mètodes tradicionals que ja existien.

Comparteix el contingut!

Go to Top