Pessebres i diorames calellencs: on i quan es poden veure
Els pessebres afloren un any més per Nadal i hi ha diversos punts de la ciutat on es poden veure. Fa més de 120 anys que se celebren, però la tradició ha anat canviant. Ho demostra el diorama de Playmobil -o clicks- que en Jordi Comas, conegut com Click Culé a les xarxes socials, munta a l’Ajuntament.
Es pot veure des de l’exterior i destaca més a la nit, ja que s’il·lumina i té mecanismes que mou alguns elements, com l’interior de la fàbrica de les joguines. Compta amb una nòria i un poble nevat, a més de figures calellenques com els Udols de Foc i els personatges d’Aladdin, en referència al musical que ha interpretat l’ATSOC. Es podrà veure fins el 6 de gener.
Al portal gran de l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau s’hi ubica el pessebre de la ciutat, que munta cada any l’Associació de Pessebristes de Calella. On s’amaga en Banyeta és una de les incògnites de cada any. També s’ha instal·lat una televisió al costat on es poden veure fotografies de pessebres de cases particulars. Es pot visitar cada dia durant l’horari d’obertura de la parròquia, de 8:30h a 13:30h i de 16:30h a 20:30h, fins el 2 de gener.
L’espai on més escenes del naixement de Jesús s’acumulen és el Casal l’Amistat, on hi ha la 34a exposició de pessebres i diorames, també organitzada per l’Associació de Pessebristes de Calella amb la col·laboració de veïns i veïnes de Calella que els munten. Els dies feines, es poden veure de 18h a 20h i els festius de 18:30h a 21h.
Al Centre Parroquial, habitualment s’hi munta un pessebre a l’aparador, però aquest any s’ha canviat per una crida a abaixar les armes i aturar les guerres, representant cascs de cap per avall amb roses blanques a les quals hi apareix el nom de cadascun dels conflictes bèl·lics actius actualment.