La planta solar compta amb un pressupost de prop de 2,4 milions d’euros; començarà a funcionar l’estiu vinent i generarà el 9% de l’energia que necessita el conjunt de les carreteres de la Generalitat
Comença la instal·lació de més de 3 mil plaques solars a l’antic peatge de Santa Susanna
També es crearan parcs solars als antics peatges d’Arenys de Mar i Vilassar de Dalt i als túnels de Sant Pol i Santa Susanna
Visita de les autoritats a les obres de la planta solar de Santa Susanna. (Foto: Territori)
Han començat les obres per convertir l’espai alliberat de l’antic peatge de Santa Susanna en una planta solar. S’hi instal·laran 3.312 plaques solars, que generaran 2,9 GW/h anualment, el que representa un 9% de l’energia que necessiten les carreteres de la Generalitat. La planta compta amb una inversió de 2,4 milions d’euros i es preveu que comenci a funcionar l’estiu vinent, amb una superfície de 2,3 hectàrees.
Totes les antigues àrees de peatges de l’autopista C-32 al Maresme es convertiran en parcs solars: li seguiran les d’Arenys de Mar i Vilassar de Dalt. Tot plegat forma part del Programa per a l’autogeneració i la descarbonització de la xarxa viària de la Generalitat, que té l’objectiu d’aconseguir que les carreteres siguin autosuficients a nivell energètic. El projecte compta amb 40 milions d’euros de pressupost fins el 2026, dels quals 31 es destinaran a la instal·lació de plantes fotovoltaiques, i 9 milions d’euros per a polítiques d’eficiència energètica.
La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, ha visitat les obres acompanyada de l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, la vicepresidenta del Consell Comarcal, Noemí Llorens, i l’alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, entre d’altres. De fet, a Sant Pol també s’instal·laran plaques solars, en aquest cas en un dels túnels, igual que en un altre de Santa Susanna. L’única infraestructura d’aquest tipus que està en funcionament actualment al Maresme són les plaques solars al túnel de Mataró.