S’endureixen les condicions pels pisos turístics: hauran d’estar inscrits en un registre estatal

  • El registre obligarà als arrendadors a identificar la propietat per poder publicitar-la a les plataformes digitals

  • La mesura busca acabar amb la picaresca dels pisos turístics i de temporada que burlen el límit al topall del lloguer

2024-10-16T11:37:57+01:0016/10/2024|

A partir del 2025, els propietaris que vulguin llogar el seu pis turístic o de temporada hauran d’inscriure’s en un registre únic estatal. Els arrendadors que vulguin publicitar el seu pis a les plataformes digitals hauran d’identificar l’habitatge amb el número que obtinguin del registre i fer-ho públic en els anuncis. D’aquesta manera, el govern vol aturar el frau, molts dels quals el publiciten com a turístic a l’estiu per augmentar els beneficis i tornen al lloguer residencial la resta de l’any. 

Calella és un dels municipis que més quedarà afectat per aquesta mesura. De fet, concentra la meitat de denúncies de la Regió Metropolitana Nord per pisos turístics il·legals. El Tribunal Suprem a més, avala que les comunitats de veïns puguin vetar els pisos turístics als seus edificis amb una majoria qualificada. Tot i així, a Calella es va establir una moratòria de noves llicències turístiques que s’allarga fins a finals d’any.

Com fer el registre?

Els propietaris que vulguin llogar el pis turístic o de temporada el proper any, han de  registrar-se a la seu electrònica del Col·legi de Registradors i una vegada es donin les dades sobre el tipus d’arrendament, s’obtindrà un número d’identificació que tindrà una vigència de dotze mesos. La llei estableix que només es podrà llogar el pis mentre que aquest número sigui vigent i aquest es podrà renovar si durant aquest període d’un any es segueix llogant el pis

En el cas dels lloguers de temporada, també s’haurà de justificar per què la persona necessita un pis per poc temps en cada contracte. Si es compleixen aquests requisits també es podrà renovar el número d’identificació. 

Què passa si retiren el registre?

En el cas de que el Ministeri de l’Habitatge no concedeixi o renovi el registre del pis, el govern avisarà a les plataformes digitals on s’anunciava el pis per retirar els anuncis corresponents.

Comparteix el contingut!

Go to Top