Els veïns de Joan Fuster poden tornar al pàrquing dos anys després que s’hi incendiés un cotxe

  • La seixantena de veïns amb plaça de pàrquing no l’han pogut utilitzar durant dos anys, veient-se obligats a llogar un segon estacionament o a deixar-lo al carrer

  • L’Ajuntament va clausurar l’aparcament després de l’incendi i no ha permès l’obertura fins que s’han adaptat les instal·lacions a la normativa actual

2024-10-15T16:46:20+01:0015/10/2024|

Gairebé dos anys és el temps que els veïns del carrer Joan Fuster i Ortells no han pogut deixar els seus vehicles a les places de l’aparcament de la seva comunitat, des que l’any 2022, un cotxe va patir un curtcircuit i es va incendiar. El turisme afectat no pertanyia als veïns, sinó a uns clients del basar de la cantonada, i les restes del vehicle van estar durant més d’un mes a l’interior del pàrquing.

Durant els darrers pràcticament dos anys, l’Ajuntament ha tingut el pàrquing clausurat, fins que s’han fet les modificacions per adaptar-lo a la normativa actual. Això ha obligat a la seixantena de veïns amb plaça a llogar un segon pàrquing, duplicant les despeses, o a deixar el cotxe al carrer. Els propietaris dels pàrquings lamenten que l’Ajuntament no els ha permès aparcar de forma gratuïta a la zona blava durant aquest temps.

A més, s’han hagut de fer càrrec de les despeses de posar al dia el pàrquing: l’incendi de fa dos anys va afectar les canonades i també les instal·lacions elèctriques i contra incendis, però també han hagut de fer inversions com l’ampliació de la centraleta d’incendis i la gestió d’alarma, tot i que no van patir danys. La normativa ha anat variant des que es va construir l’estacionament i, degut a l’incendi, han hagut d’adaptar-lo per poder-lo tornar a utilitzar.

El mes de novembre de 2022, un Volkswagen antic d’uns clients del basar va patir un curtcircuit i es va incendiar. Una desena de dotacions de Bombers van treballar per extingir el foc, que va afectar els subministraments del pàrquing. Les runes del vehicle calcinat van romandre durant més d’un mes, durant el qual els veïns podien entrar i sortir, fins que l’Ajuntament va clausurar el pàrquing.

Així va quedar el vehicle incendiat fa dos anys

Pàrquing només per veïns

L’aparcament té dues zones diferenciades: una comercial, que utilitzava el basar del damunt pels clients i que és de propietat de Mercadona, i una privada, només pels veïns, a la qual s’hi accedeix per una segona porta. Pel moment, però, ha quedat anul·lada la zona d’estacionament comercial, ja que, segons ha pogut saber CALELLA COMUNICACIÓ, es requeria a la botiga que habilités l’ascensor interior i, per tant, havien d’obrir una segona línia de caixes.

Tornar a aparcar-hi de nou ha estat una odissea plena de traves burocràtiques i ha suposat una gran despesa pels veïns.

Comparteix el contingut!

Go to Top