Gestvia busca l’empresa que construeixi l’aparcament de l’Hospital per 7,5 milions d’euros

  • L’Ajuntament va encarregar a l’empresa pública de mobilitat la construcció del nou aparcament, que tindrà 425 places distribuïdes entre el soterrani i la quarta planta

  • La licitació, que surt per 7,5 milions d'euros, pot arribar a costar fins a 9 milions d'euros per modificacions imprevistes

Les obres tenen una durada prevista de 18 mesos i caldrà constuir un edifici de 6 plantes, planta baixa, quatre en alçada i un soterrani

Recreació virtual del futur aparcament. (Foto: Aj. Calella)

2024-10-12T11:11:28+01:0012/10/2024|

Després d’anys de tràmits i retards, l’aparcament de l’Hospital fa passes endavant. Tot i que no hi ha novetats en relació a l’ampliació del centre sanitari i el nou govern socialista encara no s’ha pronunciat, la licitació per construir l’aparcament ja està en marxa. Gestvia, l’empresa pública de mobilitat, és l’encarregada de construir-lo, i proposa un preu de sortida de 7,5 milions d’euros. Tot i així, el cost podria pujar fins als 9 milions; ja es preveu que pugui haver imprevistos que facin augmentar el preu final.

Les empreses que s’hi presentin hauran de presentar una assegurança a tot risc de construcció per, com a mínim, el preu que proposin per construir el pàrquing i una altra de responsabilitat civil per valor mínim d’un milió d’euros. També han de garantir la seva solvència demostrant la seva classificació empresarial, garantint que són especialistes en les diferents tasques que requereix l’obra com la fonamentació, l’estructura i la impermeabilització.

425 places en sis plantes

El pàrquing tindrà sis plantes: quatre en alçada, una soterrània i la planta baixa, amb 425 places de les quals 89 seran exteriors i estaran situades a la primera i l’última planta.

El projecte planteja crear un accés pels vehicles que van en direcció Barcelona amb tres carrils: dos d’entrada i un de sortida, tot i que el carril central podria ser reversible per utilitzar-lo com a sortida si és necessari. Estarà ubicat on hi havia l’antic Hostal Univers, que l’Ajuntament va comprar per tal d’enderrocar-lo i deixar la zona lliure per l’accés. De cara al futur, es preveu que es pugui construir una entrada pels vehicles que circulen en direcció Girona, però caldria fer un túnel en l’àmbit de l’Hospital i es perdrien dues places d’aparcament. Aquesta inversió, actualment, no està prevista, per tant, només es podrà entrar des d’una direcció. Tampoc consta al projecte el preu de l’asfalt.

Es reservaran 13 places adaptades per persones de mobilitat reduïda i 11 per a vehicles elèctrics a la zona exterior, però no s’han previst places per motos. Segons el projecte, es podrien substituir tres places de cotxes per 10 de motos si és necessari, que es recomana que estiguin davant de la cabina de control per evitar robatoris.

Un any i mig d’obres

Els treballs per construir el pàrquing tenen una durada prevista de 18 mesos. L’objectiu de l’Ajuntament és que comencin a finals d’aquest mateix any, per tant, haurien d’estar acabades després de l’estiu del 2026. Abans del canvi de govern a la Generalitat, l’anterior Conseller de Salut, Manel Balcells (ERC), va anunciar que l’ampliació de l’Hospital estaria enllestida l’any 2030.

Es tracta d’una obra de gran envergadura, que requereix de moviment de terres, ja que l’actual aparcament de sorra dels sanitaris té un gran desnivell. L’aparcament ocuparà tots els terrenys del darrere de Can Saleta, tal com es pot veure a la recreació virtual.

Una inversió de 9 milions d’euros

El cost total de l’aparcament puja inicialment a 9 milions d’euros, ja que a les obres se li ha de sumar el valor dels terrenys, alguns cedits per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i d’altres comprats, com és el cas de l’Hostal Univers. Representa una inversió de 450 euros per calellenc, tenint en compte els aproximadament 20 mil habitants de la ciutat, i cada plaça costaria uns 21 mil euros. A nivell de tarifes, s’ha anunciat que tindrà un preu d’1,83 euros l’hora.

Comparteix el contingut!

Go to Top