Els veïns podran prohibir els pisos turístics a la seva escala

  • Només caldrà una majoria de tres cinquenes parts per vetar-los, i no la unanimitat de tots els veïns

2024-10-07T20:05:46+01:0007/10/2024|

Les comunitats de propietaris podran vetar els pisos turístics als seus edificis per una majoria qualificada. El Tribunal Suprem ha avalat que els veïns puguin prohibir-los per una majoria de tres cinquenes parts. Ha dictat dues sentències en les quals consideren la majoria qualificada com a suficient basant-se en l’article 17.12 de la llei de propietat horitzontal que es va introduir en el decret sobre mesures urgents del lloguer.

D’aquesta forma, busca resoldre la controvèrsia causada entre les audiències provincials, que interpretaven de manera diferent si calia la unanimitat de tots els propietaris o la majoria de tres cinquens. A Catalunya, s’aplica la llei de propietat horitzontal catalana, que és més restrictiva i marca la necessitat d’un acord de quatre cinquenes parts dels propietaris.

El Suprem recorda que és legítim prohibir el lloguer d’habitatges d’ús turístic als estatuts de les comunitats i considera que la majoria reforçada és “una mesura proporcionada als interessos en conflicte”.

El tribunal també entén així que va en la línia del decret per accedir a l’habitatge, ja que justifica “l’adopció de mesures urgents en les dificultats d’accés a l’habitatge de lloguer per l’increment de les rendes” a causa, entre d’altres, del “fenomen creixent del lloguer turístic”.

Comparteix el contingut!

Go to Top