Donar gat per llebre

2024-10-01T14:06:34+01:0001/10/2024|

En breu es celebrarà a Calella la tradicional Oktoberfest.

Ep! Parlem-ne. ¿Tradicional? Si es celebra la 35a edició de l’Oktoberfest, ja ho veurem. Del que ha anticipat l’Ajuntament, de moment hi haurà poques bandes centre-europees. La majoria seran del País Valencià.

Si entenem l’Oktoberfest com una festa representativa dels bavaresos, costa d’entendre que bandes valencianes (de gran tradició, per altra banda) puguin ambientar una festa d’aquestes característiques, més enllà d’interpretar, si volen i poden, ritmes del centre d’Europa… Que potser els músics es deixaran grans bigotis recargolats per imitar els tirolesos.

Que vindran amb pantalons curts de cuir, botes de muntanya i mitjons gruixuts de llana? Puc entendre que el fet que l’empresa que organitza l’Oktoberfest a Calella se l’hagi endut a Santa Susanna hagi agafat l’Ajuntament amb el pas canviat. De fet, si els cicles els organitzés el propi ajuntament amb un bon patronat de turisme al darrere, seria més difícil que qualsevol empresa oportunista se l’endugui al finalitzar un trist contracte de serveis amb l’Ajuntament. Això de les col·laboracions públic-privades, que tant agraden a les escoles de negocis, potser no són del tot convenients des del punt de vista de la ciutadania, que potser veu l’ajuntament com un simple intermediari en l’organització d’esdeveniments. Un vulgar “pagafantes” que aconsegueix favors a canvi de diners i de perdre el control de la gestió que hauria de ser pública.

Ara tenim un altre problema. S’estan venent paquets turístics relacionats amb “L’Oktoberfest Calella 2024”. Què pensaran els turistes centre-europeus quan ells hi canviïn el clàssic “Ein Prosit, Ein Prosit der Gemütlichkeit” per una “orxata, una orxata i un fartó”?

Senyors, si l’Ajuntament no tenia capacitat per organitzar una Oktoberfest com deu mana, després de la deserció de l’empresa, hauria estat més elegant renunciar-hi. Segurament, la marca turística de Calella sortiria millor parada que venent com una Oktoberfest un festival que no ho serà. D’això, els catalans en diem donar gat per llebre.

“Un festival cultural i gastronòmic” seria una marca més apropiada pel que es celebrarà a Calella del 11 al 20 d’octubre.

Per cert, “un festival cultural i gastronòmic de Calella” es podria celebrar cada any, i no tindríem problemes de coincidència de dates amb l’Ironman, que aquest any coincideix amb les tradicionals vacances de tardor centre-europees conegudes com “la setmana de la patata”.

Salut per a tothom.

Comparteix el contingut!

Go to Top