Ramon Villaret reivindica la creació d’una escola de teatre al pregó de la Festa Major de la Minerva

  • L’actor calellenc ha centrat el pregó en les virtuts del teatre i la seva capacitat de “fer ciutat” i s’ha declarat un “enamorat de Calella”

  • L’artista Aina da Silva també hi ha participat amb una actuació que ha precedit un màping a la façana de l’Ajuntament

2024-09-19T22:09:04+01:0019/09/2024|

Ramon Villaret ha reivindicat que “Calella necessita una escola de teatre perquè els més petits de la nostra ciutat puguin aprendre a estimar-lo”. Ho ha fet des del pregó de la Festa Major de la Minerva, afirmant que “el teatre és cultura, és art, però també és germanor, és festa, és somni, és aprenentatge de vida. En definitiva, és fer ciutat”, i destacant que “un pregó sense reivindicació, no és un pregó”. L’actor calellenc ha recordat l’entitat on va néixer la seva afició pel teatre, Joventut Artística, però esmentant també l’escola Teatre de la Fàbrica i l’Atsoc i destacant el teixit associatiu de Calella.

Villaret s’ha posat al públic a la butxaca des del primer moment declarant-se un “enamorat de Calella” i posant en valor les paraules i expressions més calellenques, com anar a “banyar a marc” i posar-se al “bot de l’aigua” o canviar el carrer Església per “Iclesia”.

El discurs de Villaret ha estat precedit per l’actuació de la pregonera de l’any passat, l’artista calellenca Aina da Silva, que ha encomanat als assistents la seva vitalitat cantant el “Bon dia” d’Els Pets.

La novetat d’aquest any ha estat un màping a la façana de l’Ajuntament que ha mostrat alguns dels elements més representatius de la Festa Major de la Minerva, com els gegants, el correfoc, la diada castellera o la Fira de Calella. Un vídeo que ha utilitzat la façana de l’edifici consistorial com a projector gegant desitjant una bona Festa Major.

El ball de la Llopa i dels Gegants de Calella, en Quirze i la Minerva, no han faltat al pregó, així com la tradicional bota que en Quirze entrega a l’alcalde.

Comparteix el contingut!

Go to Top