Junts planteja canvis legals per lluitar contra la multireincidència

  • Junts presenta aquest dimarts al Congrés una reforma del Codi Penal perquè els infractors multireincidents entrin a presó i que s’incorporin els robatoris de dispositius electrònics

  • També demanen un augment del nombre de jutges a Catalunya i que les autoritats locals puguin iniciar accions penals en els furts multireincidents

Míriam Nogueras és la portaveu de Junts

  • La maresmenca Míriam Nogueras (Junts) és qui defensarà la proposició de llei al Congrés dels Diputats.

2024-09-16T20:30:45+01:0016/09/2024|

Junts per Catalunya proposarà aquest dimarts al Congrés de Diputats la modificació del Codi Penal i de la Llei d’Enjudiciament Criminal per combatre la multireincidència. La formació vol posar el focus en els furts per donar solució a un problema social que afecta en el dia a dia dels calellencs. 

De fet, l’alcalde de Calella, Marc Buch, va ser una de les persones que va liderar el debat sobre la multireincidència, acompanyat de la resta d’alcaldes de Junts del Maresme, demanant més mà dura per augmentar la seguretat als municipis davant el grup d’onze delinqüents amb una llarga llista d’antecedents que van atemorir la ciutat l’any passat.

Tenir tres condemnes, un agreujant per entrar a presó 

Dins de la proposta de llei, Junts manté la pena de multa per furts menors de 400 euros, però vol eliminar la condició que la suma acumulada dels robatoris superi aquesta quantitat de diners perquè s’apliqui la pena de presó. És a dir, que si una persona ja té un total de tres condemnes prèvies, independentment de la seva gravetat, entri a presó. Una altra novetat és que també es tindria en compte la reincidència pels delictes comesos a altres països de la Unió Europea.  

D’altra banda, també es demana que s’incorpori a la llei el robatori de dispositius electrònics i mòbils, amb penes de presó d’entre 1 i fins a 3 anys. La formació política vol, d’aquesta manera, destacar la importància del furt d’aquests objectes. “Un mòbil no és només un telèfon. Cal que aquests delictes comportin penes de presó”, ha afirmat Buch en una publicació a la xarxa X. 

Més jutges i competències locals  

Junts per Catalunya també demanarà que s’augmenti el nombre de jutges d’adscripció territorial a Catalunya de 35 a 70. A més, també es farà l’incís en què es doni via verda a les autoritats locals perquè disposin de la legitimitat per iniciar accions penals en els casos de multireincidents per robatoris i altres delictes greus. 

A Calella, per exemple, el grup d’onze delinqüents acumulava més de 200 detencions. Que aquesta quantitat d’antecedents no comportin presó per les persones que cometen els delictes provoca una sensació d’impunitat i de pèrdua de confiança cap al sistema de justícia per part de la ciutadania. Això ha derivat també en el fet que la preocupació per la seguretat a la ciutat es dupliqui i es converteixi en el principal problema pels calellencs.

Comparteix el contingut!

Go to Top