1 de cada 5 alumnes calellencs té una beca menjador

  • Les peticions d’ajudes pel menjador escolar per part de les famílies calellenques augmenta any rere any, deixant al descobert la vulnerabilitat infantil

  • 563 sol·licituds han estat concedides, però 120 s’han denegat o estan pendents de resolució

2024-09-13T09:31:49+01:0012/09/2024|

El Consell Comarcal del Maresme ha rebut 683 sol·licituds de famílies calellenques per obtenir una ajuda pel menjador escolar, el que es tradueix en 1 de cada 4 alumnes de Calella. La quantitat de peticions de les beques menjador no deixa de créixer any rere any, deixant al descobert la vulnerabilitat infantil i l’empobriment de les famílies.

La classe treballadora s’ha anat empobrint degut a feines precàries i temporals i cada vegada hi ha més persones que, tot i tenir feina, no arriba a final de mes. Els lloguers desorbitats i l’increment incessant dels preus, l’encariment del cost de la vida sense un augment dels sous proporcional, estan accelerant que la classe mitjana es dilueixi i cada vegada més persones necessitin ajuda per menjar. Una situació que mereix una profunda reflexió.

De les 638 peticions de beques menjador que el Consell Comarcal ha rebut de famílies de Calella, 563 han estat concedides. Però 120 s’han denegat o continuen pendents de resolució.

Més de 12.700 peticions al Maresme

És preocupant l’augment de peticions d’ajudes pel menjador escolar al conjunt de la comarca. En total, l’organisme comarcal ha rebut 12.709 sol·licituds, de les quals s’han acceptat el 76%. Són 300 peticions més que l’any passat.

Més de 3 mil s’han denegat, algunes per superar els llindars de renda que estipulaven les bases de la convocatòria, però també n’hi ha que s’han desestimat inicialment per manca de documentació, segons informa el Consell Comarcal. Fins el 30 d’octubre, es poden presentar reclamacions de forma virtual mitjançant una instància o presencialment a la seu de Mataró del Consell.

La dotació econòmica per les ajudes al menjador és de més de 10,3 milions d’euros, una xifra que pot pujar perquè les sol·licituds es poden tramitar al llarg de tot el curs i s’han de revisar les possibles reclamacions. De moment, la xifra de diners destinada a ajudar les famílies a fer front a les despeses de menjador escolar supera en un 17,82% la del curs anterior, constatant les dificultats econòmiques de les famílies del Maresme.

La divisió de càtering del grup Serhs assumeix el menjador de La Minerva

L’empresa que farà el menjar a l’escola La Minerva aquest curs és Serhs Food Àrea SL, la divisió de càtering del grup Serhs. És l’empresa adjudicatària del servei de tots els menjadors que gestiona el Consell Comarcal del Maresme, que són nou al conjunt de la comarca.

Comparteix el contingut!

Go to Top