Les inundacions recurrents castiguen el carrer Anselm Clavé durant els episodis de pluja

  • La cruïlla entre Anselm Clavé i Sant Pere és especialment problemàtica: els grans bassals afecten els vehicles i els vianants

2024-09-07T18:53:00+01:0007/09/2024|

El carrer Anselm Clavé és el més pròxim al mar de Calella i un dels que més problemes presenta quan plou: algunes zones queden inundades perquè els desguassos no aconsegueixen engolir l’aigua que s’acumula.

El darrer episodi de pluges no ha estat una excepció i a la confluència amb el carrer Sant Pere s’hi ha tornat a formar un gran bassal, amb l’aigua arribant al nivell de la vorera. Precisament aquest punt es va reformar l’any passat, però no s’ha resolt la problemàtica de les inundacions. També la confluència amb el carrer Sant Joan és problemàtica. “Hem de posar la fusta a la porta del carrer ineludiblement”, lamenten els veïns.

De fet, l’aigua que queda estancada just al nivell de dos desguassos demostra que no són capaços d’absorbir-la. Els temporals, a més, fan pujar el nivell freàtic, una situació que es veu agreujada per la poca inclinació del carrer i la incapacitat dels pluvials d’engolir l’aigua, donant com a resultat aquesta gran piscina en ple carrer.

Qui surt més mal parat són els vianants que coincideixen amb els vehicles, ja que, malgrat els cotxes circulin a poca velocitat, esquitxen l’aigua i deixen ben xops a qui vagi a peu. “La gent queda ben dutxada. Turistes que van caminant i arrosegant maletes cap a l’estació són especialment víctimes, doncs no coneixen el risc tot i ser una vorera ample…”, apunten els residents. També al pas a nivell s’hi ha acumulat l’aigua.

En altres zones de Calella, tampoc les tapes del clavegueram aconseguien limitar l’aigua i sortia brollant, tal com va passar al carrer Sant Joan.

Durant els darrers dies, s’han acumulat més de 70 mm d’aigua. De fet, el telèfon d’emergències 112 va rebre dues trucades des de Calella per problemes relacionats amb les inundacions.

Comparteix el contingut!

Go to Top