La consellera d’Interior demana als Mossos “contundència” contra les ocupacions i les armes blanques

  • Núria Parlon enceta la seva etapa al capdavant de la conselleria d’Interior i Seguretat Pública posant el focus en combatre problemes com “les ocupacions, les armes blanques, les agressions sexuals i la petita delinqüència”

  • Aquestes qüestions generen una gran tensió a ciutats com Calella

La consellera ha visitat Egara, el Complex Central dels Mossos. (Foto: Interior)

2024-09-06T11:09:18+01:0006/09/2024|

La consellera d’Interior i Seguretat Pública, Núria Parlon, arrenca la legislatura fixant les prioritats del cos de Mossos d’Esquadra, posant el focus en un dels problemes que viu Calella: “cal ser contundents en la lluita contra les ocupacions il·legals que generen conflictes“, ha afirmat en una visita al Complex Central dels Mossos d’Esquadra, declarant que “no podem permetre que altres ocupacions incrementin la conflictivitat. La nostra resposta ha de ser efectiva i ajustada a la realitat del territori“. De fet, la nostra ciutat té uns 250 pisos ocupats, alguns dels quals generen conflictes que afecten la convivència amb els veïns.

La petita delinqüència i les armes blanques són també problemes que pateix Calella i que han de ser les prioritats de la policia catalana. En la primera reunió de treball amb els Mossos, Parlon ha destacat també que “és important que ens centrem en problemes com les armes blanques, les agressions sexuals, i la petita delinqüència que afecta el sentiment de seguretat als nostres barris”. Precisament, les imatges d’un grup de joves amb un ganivet de grans dimensions al Rierany dels Frares van generar alarma social per la constatació que la tinença d’armes blanques ha proliferat recentment.

A la trobada també hi ha participat el nou director general de la policia, Josep Lluís Trapero, qui ha afirmat que “tenim un país segur, però amb greus problemes de delinqüència com la multireincidència, el crim organitzat i els delictes sexuals, entre d’altres“, i remarca que “ens devem als problemes que té la societat” .

Les prioritats que marquen els responsables polítics d’Interior són les problemàtiques que es viuen a Calella en matèria de seguretat, tensionant la ciutat i, concretament, algunes zones, com el carrer Monturiol. Parlon i Trapero van traslladar aquestes directrius a la reunió de treball amb els màxims comandaments del cos de totes les regions policials i de les comissaries superiors i generals, on també hi van participar el secretari general d’Interior i Seguretat Pública, Tomàs Carrión, el comissari en cap, Miquel Esquius i la sotscap executiva, Alícia Moriana.

Comparteix el contingut!

Go to Top